Jul 232017
 
Windows 10

Windows 10.

Microsoft valmistelee Windows 10:lle syksyllä julkaistavaa Fall Creators Update -pakettia, ja samalla yhtiössä ollaan myös luopumassa eräistä Windowsin vanhoista ohjelmista, ominaisuuksista ja toiminnoista. Yksi todennäköinen lähtöpassien saaja on legendaarinen Paint-ohjelma.

Microsoft on tukisivuillaan julkaissut listan ominaisuuksista ja toiminnoista, jotka ovat joko poistumassa Fall Creators Update -päivityksen myötä (”Removed”) tai joita ei enää aktiivisesti kehitetä ja jotka saattavat poistua tulevien päivitysten myötä (”Deprecated”).

Esimerkiksi Paintin ja Outlook Expressin lisäksi listalla mukana on ominaisuuksia, jotka eivät suurelle yleisölle todennäköisesti ole tuttuja, ja osa ominaisuuksista tullaan yhdistämään muihin sovelluksiin, jolloin erillisen sovelluksen tarve poistuu. Microsoft myös näyttää kaavailevan tuen lopettamista näytönsäästäjille. Ilmeisesti suunnitelmissa on fiksumpaa sisältöä Windowsin lukitusnäytölle.

Ominaisuuksien ja ohjelmien karsiminen tekee Windowsista helpommin hallittavan, vähentää tietoturvariskien määrää ja mahdollistaa uusien ominaisuuksien kehittämisen. Samalla kuitenkin pitkän linjan Windows-käyttäjät saattavat joitain karsittavia ominaisuuksia jäädä kaipaamaan. Onhan esimerkiksi Paint ollu helppo ja kevyt ohjelma kuvien rajaamiseen, pakkaamiseen ja koon muuttamiseen.

Täysi listaus lopetusuhan alla olevista Windowsin ominaisuuksista löytyy Windowsin tukisivuilta.

Windows menettämässä liudan ohjelmia ja ominaisuuksia – Paint ja moni muu tuomiolla
Lähde: Mobiili.fi