May 022018
 

Microsoftin odotettu April 2018 -päivitys julkaistiin hiljattain, ja vaikka päivitystä lykättiin, on ongelmia silti ilmennyt, kertoo MSPowerUser. Esimerkiksi Google Chrome -selain on osalla käyttäjistä takkuillut, mutta onneksi ratkaisujakin on olemassa.

Osa Windows-kansasta on esimerkiksi Redditin keskustelupalstoilla valittanut Chrome-selaimen jäätymisestä päivityksen jälkeen. Microsoft tai Google eivät ole asiaa kommentoineet, joten tarkempia syitä jäätymiselle ei tiedetä, mutta sitä näyttäisi tapahtuvan satunnaisissa tilanteissa Internetiä selatessa. Vaikka virallista korjausta ei toistaiseksi olekaan saatavilla, saattaa Chromen käynnistäminen onnistua Windows 10:n sisäisen hakutoiminnon kautta.

Taustalla Word-välilehti ja kuvassa esillä uusi välilehti ehdotuksilla avattavista tiedostoista ja muista kohteista.

Päivityksen mukana julkaistava Windows Sets on ainakin tämän hetken tiedon mukaan säästynyt suuremmilta ongelmilta.

Mikäli Chrome pätkii omalla tietokoneella, voi sen avaamista kokeilla Windows 10:n vasemmasta alakulmasta löytyvät hakutoiminnon kautta Reddit-käyttäjien keksimällä keinolla. Ensin Windowsin käyttäjäprofiileja hakemalla voi selaimen käynnistää käyttäjätiedostoista löytyvän Chromelle osoitetun kansion kautta, jolloin Internetin selaaminen ainakin osalla käyttäjistä on toiminut normaalisti. Idioottivarma keino ei kuitenkaan ole.

Windows 10 April 2018 -päivitys on tuonut mukanaan muitakin ongelmia, eikä julkaisu näytä vielä tarpeeksi vakaasti toimivalta laajemman jakelun aloittamista varten. Osa käyttäjistä on raportoinut ongelmista muun muassa tietokoneen mikrofonin, ulkoisten kaiuttimien, hiiren tai Edge-selaimen kanssa.

Microsoft ei ole toistaiseksi kommentoinut asiaa, mutta korjaavia päivityksiä voitaneen odottaa ripeähköllä aikataululla.

Windows 10:n suurpäivitys toi myös ongelmia – Google Chrome voi ”jäätyä”
Lähde: Mobiili.fi