Jan 272018
 

Ensimmäiset tarkemmat tiedot Samsungin uusista Galaxy-lippulaivamalleista vuotivat eilen julkisuuteen. Nyt vuotoja on tullut lisää, ja tuoreissa luottovuotaja Evan Blassin Twitter-kuvissa nähdään sekä S9:n että S9+:n takapuolelta löytyviä komponentteja. Lisäksi 9to5Google uutisoi siitä, miten uutuusmallien vaihtuva aukon koko todennäköisesti toteutetaan.

Samsung on miettinyt uudelleen puhelinten takaosan komponenttien sijainteja, osin Galaxy S8 -mallien saaman palautteen vuoksi. Kuten jo jonkin aikaa on huhuttu, on sormenjälkilukija nyt molemmissa malleissa asetettu helpommin saavutettavaan paikkaan takakameran alapuolelle.

Galaxy S9+:n takaa löytyy kaksoiskamera ja S9-mallissa on päädytty perinteisempään kameraratkaisuun, mutta molempien mallien kamerat ovat kuitenkin tarkkuudeltaan 12 megapikseliä. Kummankin uutuuden takakameran toiminta on lisäksi normaalista poikkeavaa vaihtuvan aukkokoon ansiosta. Aukon koko on joko f/1,5 tai f/2,4.

Vaihtuvan aukkokoon käytännön toiminnasta on nyt niin ikään saatu lisätietoa. Galaxy S9 -mallien kamera toimii todennäköisesti hyvin samankaltaisesti kuin jo nähdyn Samsung W2018 -simpukkapuhelimen kamera. Sen teknologia perustuu liikkuviin mekaanisiin lapoihin, jotka säätelevät valokuviin pääsevän valon määrää. Kuten alla olevalta videolta nähdään, käy aukkokoon vaihtaminen sekunnin murto-osissa.

Samsung esittelee uudet Galaxy S9 -puhelimet noin kuukauden päästä MWC-messujen yhteydessä ja niiden pitäisi saapua myyntiin ensimmäisillä markkinoilla alkaen 16. maaliskuuta.

Vuotokuvat Galaxy S9-mallien takakomponenteista tuovat lisätietoa tulevista huippupuhelimista
Lähde: Mobiili.fi