Sep 102017
 

Motorolan puolitoista viikkoa sitten julkistetusta ylemmän keskihintaluokan Moto X4 -älypuhelimesta näyttää olevan tulossa myös Android One -versio. Android One -puhelimissa on puhdas vakio-Android.

Tunnettu vuotaja Evan Blass on julkaissut Twitterissä alta löytyvän vuotokuvan. Mitään tarkempaa Blass ei kertonut, mutta kuvassa on nähtävästi Moto X4 varustettuna Android One -logolla.

Moto X4:ää on huhuttu myös uudeksi puhelimeksi Googlen Yhdysvalloissa tarjoaman Project Fi -mobiililiittymäpalvelun valikoimaan. Nyt näyttääkin siltä, että Moto X4 saattaa liittyä Project Fin alle juuri Android One -versiona. Android One Moto X4:n laajemmasta saatavuudesta ei toistaiseksi ole vielä mitään tietoa.

Android One oli alun perin Googlen projekti liittyen edullisimpiin älypuhelimiin valituissa maissa. Nyt se näyttäisi laajenevan niin puhelinten lukumäärällä, hintatasolla kuin myös maantieteellisellä saatavuudella mitattuna. Myös Xiaomi julkisti aiemmin tällä viikolla Android One -version alemman keskihintaluokan Mi 5X -puhelinmallistaan nimellä Mi A1.

Moto X4:ssä on 5,2 tuuman näyttö ja takana kaksoiskamera 12 megapikselin pääkameralla ja toisella, 120 asteen laajakulman tarjoavalla 8 megapikselin kameralla. Puhelimen sisuksista löytyy Qualcommin Snapdragon 630 -järjestelmäpiiri.

Motorola-puhelimissa on yleensäkin ollut varsin vähäisesti kustomoitu Android-käyttöjärjestelmä, joten tässä tapauksessa Android One -versio ei ole yhtä merkittävä muutos toisin kuin esimerkiksi raskaammin kustomoitua MIUI:ta yleensä käyttävän Xiaomin tapauksessa.

Vuotokuva: Moto X4:stä näyttää tulevan myös Android One -versio
Lähde: Mobiili.fi