Jul 212017
 
Essential-puhelimessa näyttö ylettyy lähelle reunoja.

Essential-puhelimessa näyttö ylettyy lähelle reunoja.

Androidin perustajan Andy Rubinin uuden yrityksen Essential Productsin ensimmäisen tuotteen, Essential Phone -älypuhelimen, toimitukset alkavat muutaman viikon sisällä.

Toukokuun lopussa julkistetun puhelimen toimitusten piti alkaa ensimmäisille ennakkotilaajille 30 päivän sisällä, Rubin itse lupasi haastattelussa. Toimitukset eivät kuitenkaan ole vieläkään alkaneet eikä Essential tätä ennen ollut viivästystä kommentoinut.

Toimitusten myöhästyminen on aiheutunut nähtävästi vaadittujen hyväksyntöjen viivästymisestä. Essential jakoi tänään Twitterissä Rubinin allekirjoittaman viestin, jossa kerrotaan puhelimen läpikäyvän nyt sertifiointeja ja testejä useilla yhdysvaltalaisilla ja kansainvälisillä operaattoreilla. Rubin mainitsee tilaajien voivan luottavaisin mielin odottaa saavansa puhelimensa tulevina viikkoina.

Essential Phone on varsin mielenkiintoinen uutuus sen erikoisten materiaalien, vakuuttavan näytön ja lisävarusteiden ansiosta. Alkuun puhelin tulee myyntiin Yhdysvalloissa alkaen 699 dollarin hintaan. Se kuitenkin tukee Suomessa käytettäviä 4G-yhteyksiä, joten sen voi turvallisin mielin hankkia myös täällä käytettäväksi.

Suurin erikoisuus Essential Phonessa on tuki magneetilla kiinnittyville lisävarusteille, joista ensimmäinen on puhelimen kanssa pakettitarjouksena myytävä 360-lisäkamera.

360-lisäkamera kiinnittyy magneetein Essential-puhelimeen.

360-lisäkamera kiinnittyy magneetein Essential-puhelimeen.

Kooltaan 5,71 tuuman näyttö ulottuu Essential Phonessa lähelle reunoja. Etukameralle on näytön yläreunan keskellä lovi. Rakenteeltaan Essential-puhelin yhdistää keraamisen takapinnan titaanikehikkoon. Takaa puhelimesta löytyy 13 megapikselin väri- ja monokromikameran yhdistelmä sekä sormenjälkitunnistin ja myös sisuksissa on huipputekniikkaa – Qualcommin Snapdragon 835 -huippujärjestelmäpiiri, 4 gigatavua RAM-käyttömuistia ja 128 gigatavua tallennusmuistia.

Vihdoin tietoa: Androidin perustajan uuden Essential-huippupuhelimen myöhästyneet toimitukset alkavat muutaman viikon sisällä
Lähde: Mobiili.fi