Oct 272018
 
Peruskäytössä iPhone XR tuntuu aika lailla samalta kuin iPhone X, iPhone XS tai iPhone XS Max.

Apple iPhone XR.

Applen vastikään kauppoihin ehtinyt iPhone XR on jo ehättänyt ottamaan osaa Zack Nelsonin, eli YouTube-kanava JerryRigEverythingin perinteiseen kestävyystestiin.

Applen iPhone-uutuuksista edullisempi maksaa sekin hulppeat 879 euroa, joten kestävyyden osalta odotukset ovat sikäli lippulaivapuhelimen tasolla. Värikäs uutuus pärjäsikin kokonaisuudessa hienosti ja saavutti pitkälti samat tulokset kuin aiemmin kuritettu iPhone XS Max.

Apple iPhone XR:n näyttö alkoi testissä naarmuttua Mohsin kovuusasteikolla kuusi ja sai syvempiä naarmuja tasolla seitsemän. Puhelimen kehykset keräävät kehuja tässäkin tapauksessa, vaikka iPhone XR:n tapauksessa onkin valittu materiaaliksi edullisempi alumiini. Lasinen takakuori on sekin laadukas ja selviää linkkuveitsen tarjoamasta haasteesta leikiten.

Myös iPhone XR:n takakameran suojalasi on Applen mukaan tehty safiirilasista, jonka pitäisi alkaa naarmuttua vasta Mohsin kovuusasteikolla kahdeksan. Testit kuitenkin kertovat, että myöskään iPhone XR:ssä ei takakamera ole todellisuudessa safiirilasin takana, sillä uurteita alkaa näkyä jo kovuusasteikon kuusi kohdalla.

Liekitystestissä iPhone XR kesti kymmenisen sekuntia, minkä jälkeen näytön kuumennettu osa tummui ja sammui väliaikaisesti kokonaan. Taivutustestin myös edullisempi uutuus selvisi mainiosti, ja iPhone XR:n näyttöä rankasti kritisoiva Nelson antoi lopulta älypuhelimelle hyvän arvosanan.

Alta voit katsoa koko kuritustestin videolta. Ensitunnelmamme iPhone XR:stä voit puolestaan lukaista tästä.

Videolla: näin iPhone XR selvisi tutusta kuritustestistä
Lähde: Mobiili.fi