Apr 202019
 
Huawei P30 Pro.

Huawei P30 Pro.

Huawein vajaa kuukausi sitten myyntiin tullut P30 Pro -huippupuhelin on päätynyt nyt YouTube-kanava JerryRigEverythingin tuttuun kuritustestiin.

Alta löytyvällä videolla P30 Prota koetellaan naarmuttamalla, näyttöä polttamalla sekä tietenkin taivuttamalla.

Kokonaisuutena P30 Pro selviää testeistä odotetulla tavalla. Myös taivutustestistä se selviää toisin kuin edellisen sukupolven P20 Pro -älypuhelin, jonka näyttö särkyi aikanaan samassa testissä.

Korjattavuudesta P30 Pro sai aiemmin iFixitiltä arvosanaksi 4 / 10. Hyvä puoli on pelkkien Philips-ristipääruuvien käyttö. Lisäksi monet komponenteista ovat modulaarisia ja näin vaihdettavissa yksittäin – lukuun ottamatta puhelinkuulokkeen näyttöön kiinnitettyä osaa. Myös akun vaihtaminen on mahdollista. Korjattavuuden kannalta ongelma P30 Prossa on runsas liiman käyttö. Runsas liima lasin kiinnityksessä edessä ja takana lisää myös niiden rikkoutumisriskiä puhelinta avattaessa. Lisäksi näytön vaihto vaatii myös puhelimen takalasin ja akun irrottamisen. Korjaustyötä vaikeuttaa liiman käyttö joka välissä.

Ominaisuuksien kohokohtana uusissa P30:ssa ja P30 Prossa ovat kamerat.

Sekä P30 Prossa että P30:ssa on laajakulmainen 40 megapikselin pääkamera, ultralaajakulmakamera sekä telekamera. Näiden lisäksi P30 Prossa on vielä lisänä neljäntenä 3D ToF -syvyyskamera. Pääkameran kenno tallentaa aiempaa enemmän valoa kuviin ja lisäksi optinen zoom on kasvatettu P30 Prossa uudella periskooppirakenteella 5x-tasolle.

P30 Pro onkin saanut kiitosta kilpailijoita paremmasta pimeäkuvauksestaan ja zoomistaan, myös muun muassa omassa arvostelussamme.

Videolla kuritustestissä Huawei P30 Pro -huippupuhelin
Lähde: Mobiili.fi