Apr 282018
 

Markkinoilla on jo laitteita, jotka osaavat heijastaa kosketusnäytön vaikkapa pöytään tai seinälle. Nyt on kehitteillä samankaltaista periaatetta noudattava älykello, joka muuttaa käyttäjänsä ranteen kosketuspinnaksi. LumiWatchista uutisoi Phone Arena.

Prototyyppiasteella oleva LumiWatch on kehitetty Carnegie Mellonin yliopistossa ja se on sikäläisten tutkijoiden aikaansaannos. Valmistajiensa mukaan se kykenee heijastamaan jopa 40 neliösenttimetrin suuruisen kosketuspinnan, joka on jopa viisi kertaa perinteisemmän älykellon näyttöä suurempi pinta-ala.

LumiWatchin käteen heijastama kosketusnäyttö toiminnassa.

LumiWatch saa tehonsa Snapdragonin neliytimisestä järjestelmäpiiristä, joka tikittää 1,2 gigahertsin kellotaajuudella. RAM-muistia on 768 megatavua 4 gigatavun tallennustilalla ja kosketusnäytön luomista varten kello sisältää myös 15 lumenin kirkkaudella heijastavan minikokoisen projektorin. Akulla on kokoa 740 milliampeerituntia ja prototyyppi pyörii Android 5.1 Lollipop -käyttöjärjestelmäversiolla. Sisällä hyrräävä projektori vaikuttaa väkisinkin kellon varsin mittaviin raameihin, sen koko kun on 50x40x17 millimetriä.

Kehittäjien mukaan ihmisen iho soveltuu varsin hyvin kosketusnäytön heijastuspinnaksi, vaikkakin jonkin asteista värien ja muotojen vääristymistä ei voida välttää. Iholle heijastettavan näytön tarkkuus on kuitenkin kohdillaan ja kuvanlaatukin miellyttää silmää. LumiWatchin luomalla kosketusnäytöllä onnistuvat sekä kosketus- että pyyhkäisyeleet.

LumiWatchin mahdollisesta markkinoille tuomisesta ei toistaiseksi ole tietoa, mutta sen hinta asettuisi kellon kehittäneen tutkijaryhmän mukaan 600 Yhdysvaltain dollarin, eli runsaan 500 euron tienoille. Yhtä hyvin on kuitenkin mahdollista, että LumiWatchia ei ikinä nähdä kauppojen hyllyillä.

Videolla: Entä jos älykello heijastaisi käsivarteen kosketusnäytön? Prototyyppi esittelyssä
Lähde: Mobiili.fi