Sep 262009
 

Vauvan neule tuo mieleeni mummoni, joka neuloi minulle monet kauniit neuleet, kun olin pikkuinen. Vauvan neuleet ovat suloisia. Etsin verkkokaupoista kauniita vauvan neuleita. Kaunis pinkki vauvan neule ilahduttaa minua erityisesti.

Isoäidin Aikaan -nettikaupasta löytyi vaaleanpunainen vauvan neuleasu, joka varmasti ilahduttaa sekä vauvaa, äitiä että isoäitiä. Isoäidin Aikaan myy uniikit, käsintehdyt suomalaiset vaatteet, joissa näkyy rakkaus käsityöhön. Vanhat mallit ja perinteet ovat Isoäidin Aikaan -nettikaupan Jaana Kiurulle tärkeitä, ja se näkyy myös löytämäni vauvan neuleen hienoissa yksityiskohdissa.

Suosikkini, vaaleanpunainen vauvan neule on nimeltään Vanamo. Se on vauvan puku, vaaleanpunainen neuleasu, joka sisältää nutun, housut, myssyn ja tossut. “Vanamo” vauvan neuleasu on neulottu 9 – 12 kuukauden ikäiselle vauvalle. Vauvan neuleen nauhoina on käytetty vaaleanpunaista samettinauhaa. Neuleen lanka on Lanett, 100 % merinovilla.

Vauvan neuleen hoito-ohje suosittaa vanhojen nappien ja nauhojen vuoksi hellävaraista käsinpesua, vaikka lanka onkin konepesunkestävää.

Minä pesen melkein kaikki neuleet käsin, mutta monet neuleet voi pestä myös hellävaraisella pesukoneen ohjelmalla, joka on erityisesti tarkoitettu villan tai neuleen pesuun. Varminta on kuitenkin aina pestä neule käsin.

Rakkaudella neulottu vauvan neule on persoonallinen ja arvokas lahja. Kunpa osaisin itse neuloa. Ihailen niitä, jotka osaavat taikoa kauniita neuleita.