Oct 182017
 

iOS 11.

Applen syyskuussa julkaisemasta iOS 11:sta on löydetty uusi haavoittuvuus, joka vaikuttaa kaikkiin käyttöjärjestelmää käyttäviin laitteisiin. Muutamalla yksinkertaisella toiminnolla kuka tahansa voi katsoa laitteen kuvia, jos käyttöjärjestelmänä toimii iOS 11.0.3 tai betaversio iOS 11.1:stä.

Haavoittuvuus on löydetty YouTube-kanava iDeviceHelpin toimesta, joka on myös julkaissut videon siitä, miten haavoittuvuutta voi käyttää laitteessa hyväksi. Yksinkertaistettuna laitteeseen tunkeutuja tarvitsee iPhonen sisältä löytyvän numeron, jonka voi helposti saada selville Sirin avulla. Tämän jälkeen kuvien katsomiseen vaaditaan vain muutama yksinkertainen lukitusnäytöllä suoritettava toiminto.

iDeviceHelpin maanantaina julkaisema YouTube-video on nähtävissä alta.

Nyt löydettyyn haavoittuvuuteen odotetaan Applelta paikkausta tulevissa päivityksissä. Vaikka haavoittuvuus ei toistaiseksi ole aiheuttanut suuria ongelmia, ovat teknologiayhtiöt perinteisesti reagoineet puutteisiin nopeasti. Aiemmin vastaavia lukitusnäytön ongelmia on nähty niin iOS- kuin Android-puhelimissakin. Esimerkiksi jo vuonna 2013 Mobiili uutisoi useista tilanteista, joissa Samsungin Galaxy-lippulaivamallien ja Applen iPhone 4:n lukitusnäytöt oli mahdollista ohittaa.

Lukitusnäkymä ja ilmoituskeskus ovat nyt samanlaiset ja molemmissa näkyy taustakuva.

iOS 11:n uusi lukitusnäkymä ja tilannekeskus. Haavoittuvuuden avulla lukitusnäkymä on mahdollista ohittaa ja nähdä puhelimen kuvat ilman puhelimen avaamista.

Vakava haavoittuvuus iOS 11:ssa antaa tuntemattomille mahdollisuuden katsoa kuviasi
Lähde: Mobiili.fi