Aug 142017
 

Google Contacts Yhteystiedot

Yhteystietosovellus ei välttämättä ole kaikkein mielenkiintoisin osio älypuhelimessa, mutta aivan huomaamattakin se saattaa olla yksi eniten käytettyjä sovelluksia. Android-käyttäjille on nyt tullut tarjolle uusi vaihtoehto yhteystietojen ylläpitoon ja käyttöön, kun Googlen Contacts eli Yhteystiedot on tullut Google Playhin ladattavaksi.

Googlen oma yhteystietosovellus on aiemmin ollut tarjolla vain Nexus- ja Pixel-puhelimien käyttäjille, mutta nyt sen voi Googlen sovelluskaupasta ladata kaikkiin Android Lollipopilla (5.0) tai uudemmalla Android-versiolla varustettuihin puhelimiin.

Googlen Yhteystiedot tarjoaa Googlen design-ilmettä noudattavan käyttöliittymän sekä muutamia varsin näppäriä ominaisuuksia yhteystietojen ylläpitoa varten. Sovelluksella voi esimerkiksi hallita eri tileille tallennettuja yhteystietoja, tuoda SIM-kortille tallennetut tiedot laitteelle tai viedä yhteystiedot VCF-tiedostona esimerkiksi jollekin toiselle laitteelle. Myös estettyjä numeroita voi sovelluksella hallita.

Yhteystiedot voi lajitella joko etu- tai sukunimen perusteella, ja esitystavankin voi valita mieleisekseen, eli joko etu- tai sukunimi ensin. Yhteystiedot-sovelluksesta voi tietenkin myös esimerkiksi soittaa puhelun, lähettää tekstiviestin tai vaikkapa käynnistää videopuhelun Facebookin Messengerissä.

Googlen Yhteystiedot-sovelluksen voi ladata maksutta Google Play -kaupasta.

Uusia mahdollisuuksia yhteystietojen hallintaan – Google Contacts nyt ladattavissa Androidille
Lähde: Mobiili.fi