Aug 202018
 
Nykyinen MacBook Air.

Nykyinen MacBook Air.

Applelta on jo pidempään huhuttu uudistunutta edullisemman hintaluokan kannettavaa tietokonetta pitkään lähes samanlaisena säilyneen MacBook Airin seuraajaksi.

Nyt Bloomberg raportoi yksityiskohtaisia tietoja tulevan läppärin piirteistä. Lisäksi Bloomberg kertoo Applelta olevan luvassa myös uusi Mac mini.

Uusi kannettava tietokone tulee muistuttamaan ulkonäöltään MacBook Airia, mutta sisältämään pienemmät reunukset näytön ympärillä. Lisäksi noin 13 tuuman kokoisena pysyvän näytön tarkkuus nousee Retina-tasolle. Tähän asti MacBook Air on ollut Applen ainoa laite ilman Retina-näyttöä.

Uusi kannettava Mac-tietokone on suunnattu edullisempaa Apple-läppäriä hakevien lisäksi tietokoneita hankkiville kouluille.

Läppärimallistonsa MacBook Pro -huippumallit Touch Bar -näyttörivillä Apple päivitti jo aiemmin kesän aikana.

Uusien Mac-tietokoneiden lisäksi Applelta odotetaan loppuvuoden aikana vielä kolmea uutta iPhonea, suuremmilla näytöillä varustettuja Apple Watch -kelloja sekä iPad Pro -tabletteja.

iPhone ja Apple Watch -julkistustilaisuutta odotellaan vielä syyskuulle, kun taas Mac-julkistukset ovat tapahtuneet perinteisesti lokakuussa.

Läppäriuudistuksen lisäksi Applen odotetaan julkistavan myös ensimmäisen päivityksen Mac miniin neljään vuoteen. Mac mini on Applen edullisin Mac-tietokone. Kyseessä on pelkkä keskusyksikkö ilman näyttöä, näppäimistöä tai hiirtä.

Tänä vuonna Mac minin uudistamisessa Bloomberg kertoo Applen keskittyvän erityisesti sitä suosivien ammattilaiskäyttäjien toiveiden täyttämiseen. Uusien tallennus- ja suoritinvaihtoehtojen odotetaan tekevän uudesta Mac ministä aiempaa korkeahintaisemman.

Uusi raportti: Tällainen tulee Applen uudesta MacBook Airin seuraajasta – myös Mac mini uudistuu
Lähde: Mobiili.fi