Oct 262015
 
Apple TV

Apple TV ja kosketuspinnalla varustettu kaukosäädin

Applen syyskuussa esittelemä uusi, neljännen sukupolven Apple TV -mediasoitin on nyt tilattavissa Applen omassa Apple Store -iOS-sovelluksessa ja verkkosivuilla. Laitteet saapuvat Suomeen ensi viikon alussa.

Apple TV:n 32 gigatavun tallennustilalla varustetun version hinta Suomessa on 179 euroa ja 64 gigatavun tallennustilalla varustetun version hinta on 229 euroa. Toimituspäivämääräksi ilmoitetaan 2.-4. marraskuuta, eli ensi viikon alkupäivillä. Myös vanhempi kolmannen sukupolven Apple TV on edelleen tarjolla hintaan 79 euroa. Näillä näkymin myös jälleenmyyjät aloittavat uuden Apple TV:n myynnin joko tämän viikon lopussa tai ensi viikon alussa. Esimerkiksi Gigantin sivuilla laite ehti jo hetken aikaa olla ennakkotilattavissa, ja tuolloin toimitusten kerrottiin alkavan 4. marraskuuta. Sittemmin laitteet poistettiin Gigantin verkkosivuilta, mutta ne todennäköisesti ilmestyvät sinne lähiaikoina uudelleen.

Uusi Apple TV tuo kolmannen osapuolen sovellukset ja App Store -sovelluskaupan Applen mediasoittimeen. Tämä tarkoittaa, että monista suosituista iOS-peleistä ja sovelluksista on lupa odottaa myös TV-ruudulle sovitettua versiota. Esimerkiksi uusi Guitar Hero Live tulee iOS-laitteiden ja pelikonsoleiden lisäksi myös Apple TV:lle. Apple TV:n käyttöjärjestelmä tvOS perustuu Applen mobiililaitteissa käytettyyn iOS-käyttöjärjestelmään.

Uusi Apple TV nyt tilattavissa – tällaiset ovat hinnat Suomessa
Lähde: Mobiili.fi