Sep 112018
 

Huawei logo.

Huaweilta voidaan lähiaikoina odotella kahta uutta älykelloa, kertoo venäläinen Mobile Review -sivusto. Wear OS -käyttöjärjestelmällä toimivat kellot ovat nimeltään Huawei Watch GT ja Honor Watch.

Kiinalaisen Huawein älykellouutuuksista ei nimien lisäksi tiedetä kovinkaan paljoa. Tällä hetkellä vaikuttaa kuitenkin todennäköiseltä, että Huawei Watch GT on kaksikosta kehittyneempi Honor Watchin ollessa riisutumpi ja edullisempi, mutta kuitenkin pitkälti samankaltainen älykello. Huawei on pitäytynyt älykellojensa osalta hyvin samankaltaisessa muotokielessä alusta asti, joten lienee jokseenkin varmaa, että myös tulevissa uutuuksissa on pyöreä kellotaulu. Näytönreunuksia ollaan puolestaan mitä todennäköisimmin ohentamassa, minkä myös Apple tehnee tulevien älykellojensa osalta.

Huawein viimeisin älykello on aiemmin tänä vuonna julkistettu Huawei Watch 2 2018.

 

Qualcomm julkisti vastikään uuden Snapdragon 3100 -järjestelmäpiirinsä, joka on tarkoitettu yksinomaan älykelloille. Myös Huawein voitaneen odottaa varustavansa uutuutensa kehittyneellä ja tuliterällä piirillä, mutta RAM-muisti pysynee 768 megatavussa. Tallennusmuistia voitaneen odottaa olevan tarjolla neljä gigatavua. Huawei on aiemmin luottanut Android-pohjaiseen Wear OS -käyttöjärjestelmään, joten myös tulevien uutuuksien voidaan olettaa jatkavan samalla linjalla.

Huawei Watch GT:n ja Honor Watchin julkistusaikataulut ovat toistaiseksi hämärän peitossa, mutta lisää saatetaan hyvin kuulla Huawein Mate 20 – malliston julkistustilaisuudessa Lontoossa 16. lokakuuta.

Uudet Huawei- ja Honor-älykellot tulossa
Lähde: Mobiili.fi