Feb 112019
 
Nokia 9:n tiedot Googlen sivuilla.

Nokia 9:n tiedot Googlen sivuilla.

Suomalaisen Nokia-puhelinyhtiö HMD Globalin 24. helmikuuta julkistettava Nokia 9 PureView on vuotanut jo monesti aiemmin verkkoon. Nyt puhelimen tekniset tiedot ovat saaneet myös vahvistuksen Googlen Android Enterprise Recommended -sivuilla, kertoo MySmartPrice-sivusto.

Aiempien paljastusten perusteella juuri uusia paljastuksia ei enää ole tarjolla.

Sivuilla nähdään puhelimesta kuva vain etupuolelta, ja näin puhelimen varsinainen erikoisuus eli viisi takakameraa eivät pääse esille.

Aivan alun perin Nokia 9 PureView’n piti ehtiä jo joulumarkkinoille, mutta ilmeisesti uudenlaiseen kamerajärjestelmään liittyvistä haasteista johtuen aikataulu on venynyt alkuvuoteen.

Nokia 9 PureView on nähty jo aiemmin myös virallisissa verkkoon vuotaneessa kuvassa sekä esittelyvideolla. Vuotanut video vahvisti kaikki Nokia 9 PureView’n huhutut ominaisuudet. Kohokohtana ovat tietenkin takaa löytyvät viisi kameraa ZEISS-optiikalla. Kameroiden eroja ei ole tarkemmin eritelty, mutta niiden on mainittu tallentavan yhtäaikaisesti viisi kuvaa ja valoa tallentuvan kuviin 10-kertaisesti normaaliin verrattuna. Lisäksi mahdolliseksi on mainittu tarkennus jälkikäteen eri kohtiin kuvissa. HMD Globalia on huhuttu Nokia 9 PureView’n tiimoilta yhdysvaltalaisen Light.con kumppaniksi.

Lisäksi Nokia 9 PureView’ssä on näyttöön sijoitettu sormenjälkilukija, 5,99 tuuman näyttö 2K-tarkkuudella ja HDR10-tuella, Qualcomm Snapdragon 845 -järjestelmäpiiri, 4 tai 6 gigatavua RAM-käyttömuistia ja 128 gigatavun tallennusmuistia sekä Qi-standardin mukainen langaton lataus. Käyttöjärjestelmäversiona Nokia 9 PureView’ssä tulee olemaan heti Android 9 Pie, ja puhelin kuuluu Android One -ohjelmaan.

Nokia 9 PureView’n mitat ovat aiemman tiedon mukaan 155 x 75 x 7,9 millimetriä. Näyttö on tiettävästi P-OLED-paneeli LG:ltä. Näyttö on kuvasuhteeltaan 18:9 ja sen kulmat ovat pyöristetyt, mutta näytössä ei ole lovea ja sen ylä- sekä alapuolella on melko suuret reunukset. Takapinta puhelimessa on lasia. USB-C-liitäntä löytyy puhelimen pohjasta mutta 3,5 millimetrin kuulokeliitäntää laitteessa ei ole.

Aikataulusta myöhästymisen myötä Nokia 9 PureView on tulossa markkinoille samanaikaisesti viime vuoden Snapdragon 845 -järjestelmäpiirillä, kun ensimmäiset kilpailijat julkaisevat uusia huippupuhelimiaan jo uudella tehokkaammalla Snapdragon 855:llä varustettuna. Huhujen mukaan näin käy HMD Globalille jo toistamiseen, sillä myös viime keväällä Barcelonassa Mobile World Congressin yhteydessä julkistettu Nokia 8 Sirocco myöhästyi raportoidusti suunnitellusta aikataulustaan ja tuli myös markkinoille järjestelmäpiirinsä osalta sukupolven perässä – Snapdragon 835:llä tuolloin uuden Snapdragon 845:n sijaan.

Nokia 9 PureView’n lisäksi 24. helmikuuta odotetaan julkistettavan myös reiän etukameralle näytössä sisältävä Nokia 6.2 sekä Nokia Originals -tuoteperheeseen uusi Nokia N9:n näköinen jäsen KaiOS-käyttöjärjestelmällä. Lisäksi vuodoissa esillä ovat olleet edullinen Nokia 1 Plus sekä mahdollinen Nokia 3.2.

Alla aiemmin vuotaneita kuvia Nokia 9 PureView’stä.

Nokia 9 PureView. Evan Blassin vuotama lehdistökuva.

Nokia 9 PureView. Evan Blassin vuotama lehdistökuva.

Etupuolella Nokia 9 PureView'ssä on loveton näyttö. Reunukset ovat nykymittapuulla melko suuret. Kuva: 91mobiles.

Etupuolella Nokia 9 PureView’ssä on loveton näyttö. Reunukset ovat nykymittapuulla melko suuret. Kuva: 91mobiles.

 

Uuden Nokia-huippupuhelimen tiedot ja kuva esillä jo Googlen sivuilla – odotettu julkistus 24. helmikuuta
Lähde: Mobiili.fi