Mar 132010
 


Kissa on utelias eläin. Utelias kissa löytää aina itselleen uuden kolon, pesän tai sopen. Kissaa voi olla joskus vaikeaa löytää piilostaan. Kissa löytää toisinaan myös ahtaat kolot, ansat, joista se ei pääse omin neuvoin pois. Kissan arki on seikkailua.

Kissalla on myös kotona suosikkisoppi, josta kissan löytää joka päivä. Utelias kissa etsii myös paikkaa, josta se voi tarkkailla muita. Korkeasta kissan kiipeilypuusta tai kirjahyllystä on kissalle hyvät näkymät.

Kissat kaipaavat myös lämmintä pesää, jossa kissan unet maistuvat makealta. Kissan nukkumapaikka on yleensä lattiatasoa korkeammalla. Vaikka kissalla pitäisi olla oma nukkumapaikka, kissat useimmiten tahtovat nukkua ihmisen sängyssä. Kissa ei kysele lupaa sängyssä nukkumiseen, mutta kissaa voi kasvattaa nukkumaan sohvalla, omassa korissaan tai laatikossaan. Aina kissan kasvatus ei onnistu, mutta kärsivällisyys usein palkitaan.

Monet antavat kissan suosiolla nukkua makuuhuoneensa sängyssä, vaikkei se ihmiselle terveellistä olisikaan. Terveyden mittareita tosin on monenlaisia. Kissa sängyn jalkopäässä tuo joillekin kissan omistajille yhteenkuuluvuuden tai turvallisuuden tunteen.

Utelias kissa seikkailee yölläkin, ja erityisen äänekkäästi varsinkin silloin, kun muu perhe tahtoisi nukkua.

Kissa viihtyy kaiken keskipisteenä. Siksi kissa valitsee pesän usein myös näkyvältä paikalta.

Kuvan musta kotikissa on valinnut hauskan pesän itselleen. Musta kissa kulhossa on hurmaava näky.