Jun 242016
 

Uber-logo taustalla.Uber on muuttamassa tapaansa esittää kyytien hinta ennen tilauksen tekoa.

Tähän asti kysynnän ollessa korkea Uber on esittänyt hintansa kertoimina normaalin hinnan päälle suurena sovelluksessa esiin tulleena ponnahdusbannerina, jossa asiakkaan on myös täytynyt merkitä huomioineensa korkeammat hinnat. Uber on voinut kertoa esimerkiksi hintojen olevan 2,3-kertaiset normaaliin nähden.

Jatkossa Uber kuitenkin kertoo tarkan hinnan matkalle sen lähtö- ja päämäärätietojen perusteella aiemman hinnankorotuksen sijaan.

Lisähinnoittelu suosituimpina aikoina itsessään ei ole poistumassa Uberista, vaan säilyy nyt ennallaan. Ainoa asia, joka tässä yhteydessä muuttuu, on vain tapa esittää hinta. Uberin mukaan uusi tapa ei edellytä laskutoimituksia asiakkailta eikä myöskään tuota yllätyksiä.

Jos haluttu määränpää vaihtuu matkan aikana, voi joko kuljettaja tai itse matkustaja päivittää sen sovelluksessa ja hinta määrittyy tällöin uudelleen.

Uber on testannut uutta hinnanesitystapaa jo muutamissa yhdysvaltalais- ja intialaiskaupungeissa huhtikuusta alkaen. Se aikoo ottaa uuden tavan käyttöön maailmanlaajuisesti tulevien kuukausien aikana.

Uberilta suuri muutos hintojen esitykseen: korkeampien hintojen aika ei näy yhtä selvästi
Lähde: Mobiili.fi