Jan 012019
 
Applen vuoden 2018 iPhone-uutuudet: iPhone XR, iPhone XS ja iPhone XS Max.

Applen vuoden 2018 iPhone-uutuudet: iPhone XR, iPhone XS ja iPhone XS Max.

Tutkimusyhtiö Counterpoint Research on julkaissut uusimman raporttinsa premium-hintaluokan älypuhelinten markkinoista koskien heinä-syyskuuta.

Apple valahti taakse jääneen vuoden aikana kappalemäärillä mitattuna koko älypuhelinmarkkinoilla vasta kolmanneksi suurimmaksi Huawein noustua sen edelle kakkossijalle Samsungin jatkaessa vielä markkinajohtajana.

Korkeahintaisemmissa premium-älypuhelimissa tilanne on kuitenkin aivan toisenlainen. Counterpoint määrittelee premium-älypuhelinten rajan tukkumyyntihinnan osalta yli 400 dollariin. Tässä hintaluokassa Apple on ylivoimainen markkinaykkönen 47 prosentin maailmanlaajuisella markkinaosuudellaan.

Applen markkina-asema on vielä vahvempi korkeammissa hintaluokissa: yli 800 dollarin hintaluokassa sen markkinaosuus oli heinä-syyskuussa Counterpointin mukaan 79 prosenttia ja 600-800 dollarin hintaluokassa 61 prosenttia. 400-600 dollarin hintaluokassa kilpailu on tiukempaa: ykkönen heinä-syyskuussa oli Samsung 25 prosentin osuudella ja kolme muutakin valmistajaa ylsi kaksinumeroisiin osuuksiin.

Counterpointin mukaan yli 400 dollarin premium-älypuhelinten markkinoista 89 prosenttia jakautui viidelle suurimmalle valmistajalle. Premium-älypuhelinten markkinan merkitys on taakse jääneen vuoden aikana kasvanut: premium-markkina kasvoi heinä-syyskuussakin toimituksissa mitattuna 19 prosentilla, kun samanaikaisesti älypuhelinten toimitukset kokonaisuutena kutistuivat 5 prosentilla vuotta aiempaan vertailukauteen nähden. Premium-älypuhelinten osuus kaikista toimitetuista älypuhelimista nousi 22 prosenttiin.

47 prosentin osuudella premium-älypuhelinten markkinajohtajan Applen perässä seuraavina tulivat Samsung (22 %), Huawei (12 %), Vivo (5 %), Oppo (5 %) ja Xiaomi (3 %). Kiinalaisvalmistajat ovat vahvoja ennen kaikkea kotimarkkinoillaan, mutta Huawei on onnistunut vahvistamaan asemaansa myös läntisessä Euroopassa ja ylsi ensi kertaa kaksinumeroiseen osuuteen.

Pienemmistä valmistajista OnePlus on jatkanut nopeaa kasvuaan Intiassa, Kiinassa ja Isossa-Britanniassa. Intiassa OnePlus on premium-älypuhelinmarkkinan suurin valmistaja, ja se nappasi heinä-syyskuussa 30 prosentin markkinaosuuden. Myös useissa Euroopan maissa OnePlus on noussut TOP5-valmistajien joukkoon premium-älypuhelimissa.

Counterpointin tilasto premium-hintaluokan älypuhelinten toimituksista heinä-syyskuussa 2018.

Counterpointin tilasto premium-hintaluokan älypuhelinten toimituksista heinä-syyskuussa 2018.

Tutkimusyhtiö: Apple hallitsee premium-älypuhelinten markkinoita – yli 800 dollarin hintaluokassa markkinaosuus 79 prosenttia
Lähde: Mobiili.fi