Jun 282016
 
Turing Phone

Turing Phone.

Terästäkin vahvemmaksi mainitun erikoisen tietoturvapuhelin Turing Phonen toimitusten on määrä lopultakin alkaa parin viikon kuluttua. Toimitusjohtaja Syl Chaon allekirjoittaman tiedotteen mukaan toimitukset alkavat 12. heinäkuuta.

Turning Phonen toimitusten alkaminen on siirtynyt jo useaan otteeseen. Alkujaan toimitusten oli määrä alkaa viime vuoden puolella, mutta matkassa on ollut monia mutkia. Chaon mukaan yksi merkittävä syy viivästymisille on ollut laitteen rungossa käytettävä erikoinen, vahva metalli. Matkan varrella laite on myös muuttunut merkittävästi. Käyttöjärjestelmä vaihtui Androidista suomalaisen Jollan kehittämään Sailfishiin ja järjestelmäpiirikin on vaihtumassa jo vanhasta Snapdragon 801:stä uuteen Snapdragon 820:een.

Tiedotteen mukaan ensimmäinen erä toimitettavia laitteita on arviointilaitteita (”evaluation units”), jotka on varustettu vielä vanhalla järjestelmäpiirillä. Viime vuoden puolella ennakkotilauksen sisään laittaneet tulevat tiedotteen mukaan saamaan uudemmalla 820-piirillä varustetun laitteen maksutta myöhemmin tänä vuonna.

Tiedotteessa kiitetään ennakkotilaajia, jotka ovat sitkeästi toimituksia odottaneet. Osa ennakkotilaajista on kuitenkin jo luopunut toivosta, ja tiedotteen mukaan he tulevatkin saamaan hyvityksen ”no questions asked” eli ilman yhtiön kyselyjä.

Turing Phonen toimitusten luvataan alkavan kahden viikon kuluttua – mukana Jollan käyttöjärjestelmä
Lähde: Mobiili.fi