Apr 232018
 
Windows 10 Mobile.

Windows 10 Mobile.

Microsoft jatkaa Windows-puhelinten ja Windows 10 Mobilen alasajoa. Viimeisimpänä liikkeenä se on päättämässä useiden laajasti yrityksissä käytettyjen palvelujensa tuen Windows-puhelimille.

Tuki päättyy Skype for Businessin, Microsoft Teamsin sekä Yammerin osalta 20. toukokuuta. Microsoft vetää nämä sovellukset pois saatavilta sovelluskaupasta eikä enää tue niitä edellä mainitun päivämäärän jälkeen. Asennetut sovellukset Microsoft Teamsia lukuun ottamatta saattavat toimia jonkin aikaa tuen päättymisen jälkeenkin, mutta lakata toimimasta Microsoftin jatkossa päivittäessä palvelujensa taustajärjestelmiä. Microsoft Teams lakkaa toimimasta heti tuen päättyessä.

”20. toukokuuta 2018 alkaen Windows Phone -sovellukset Skype for Business, Microsoft Teams ja Yammer tullaan vetämään pois. Tuosta päivämäärästä alkaen nämä sovellukset eivät ole enää saatavilla ladattavaksi Microsoft Kaupasta, eikä Microsoft enää tue niitä”, toteaa Microsoft tiedonannossaan. ”Microsoftin jatkaessa Windows 10 Mobilen tukemista emme kuitenkaan ole enää keskittyneitä rakentamaan uusia toimintoja järjestelmälle. Jatkamme panostamista Skype for Business, Microsoft Teams ja Yammer -mobiilisovelluksiin iOS:lle ja Androidille, ja myös työpöytäsovelluksiin Windowsille ja Macille. Tästä eteenpäin Windows Phone -käyttäjille paras kokemus Skype for Businessin, Microsoft Teamsin ja Yammerin käyttöön on mobiiliverkkoselaimessa.”

Microsoft on jo aiemmin kertonut, että Windows 10 Mobile -käyttöjärjestelmään on jatkossa luvassa vain korjaus- ja yhteensopivuuspäivityksiä, ei enää uusia ominaisuuksia.

Microsoftin tulevaisuudessa siintää uudenlainen Surface-mobiililaite, joka kuitenkin tulee perustumaan Windows 10 Mobilen sijaan täyteen, samaan Windows 10 -käyttöjärjestelmään kuin tietokoneissakin.

Tuki loppuu alle kuukauden päästä: Microsoft lopettaa useamman yrityspalvelunsa Windows-puhelimille
Lähde: Mobiili.fi