Oct 272015
 

Applen logo

Apple on tunnettu tuotteittensa korkeista katteista, mutta ainakaan tähän asti se ei ole vaikuttanut laitemyynteihin. Tulevan iPad Pro -tabletin kohdalla Applen omakaan usko laitteen suosioon ei kuitenkaan näytä täysin aukottomalta, sillä alihankkijoilta peräisin olevan tiedon mukaan Applen on ottanut tehdastilauksissa varovaisen linjan. Tabletteja on tilattu loppuvuodeksi 2,5 miljoonaa kappaletta, joka jää kauas jälkeen Applen perinteisistä jättitilauksista. Syyksi varovaisiin tilausmääriin lähteet kertovat juurikin laitteen korkeasta hinnasta mahdollisesti syntyvät ongelmat kysynnässä.

Hintansa puolesta iPad Pron halvin perusmalli maksaa Euroopassa noin 900 euroa ja suurimmalla tallennusmuistilla varustetusta mallista saa maksaa jopa 1230 euroa. Lisälaitteina myytävistä Apple Pencilistä ja Smart Keyboardista ei ole toistaiseksi tarkkoja hintatietoja Euroopassa, mutta Yhdysvaltojen hintoihin pohjautuen tulevat hinnat luultavasti olemaan vähintään 100 euroa ja 170 euroa. Näin ollen iPad Prosta täydellä tallennusmuistilla ja lisälaitteilla saakin maksaa noin 1500 euroa – Suomessa mahdollisesti jopa enemmän.

Ongelmalliseksi iPad Pron myynnissä voi muodostua erityisesti se, että Apple on markkinoinut laitettaan yritys- ja koulutussektoreille, joissa toteutetaan tällä hetkellä globaaleja kustannussäästöjä. iPad Pro käyttää myös käyttöjärjestelmänään iOS 9:ää, joten se ei korvaa perinteisiä kannettavaa Microsoft Surface Pro 4:n tapaan. Apple onkin markkinoinut iPad Prota lehtien lukemiseen, elokuvien katsomiseen, kuvien piirtämiseen ja kuvanmuokkaukseen. Jää kuitenkin nähtäväksi muodostuuko hinta kynnyskysymykseksi ostajille, sillä muihin tabletteihin verratessa iPad Pro on jopa Applen tuotteeksi melko kallis.

iPad Pro Smart Keyboard

iPad Pron Smart Keyboard.

iPad Pro

Apple Pencil toimii yhdessä iPad Pron kanssa

iPad Pron Apple Pencil.

Törmäsikö Apple hintakattoon? Yhtiö varautuu uutuustabletin heikkoon kysyntään
Lähde: Mobiili.fi