Sep 222016
 
Tesla Model S.

Tesla Model S.

Tesla on nyt julkaissut sen vajaat pari viikkoa sitten esittelemän ohjelmistoversion 8.0. Teslan sähköautoille julkaistun ohjelmistopäivityksen päätavoite oli Autopilotin parantaminen, mutta muitakin uudistuksia päivitys tuo, kertoo Electrek.

Ohjelmistoversio 8.0 tuo Teslan mukaan kosketusnäytön suurimman käyttöliittymäuudistuksen sitten Model S:n julkaisun. Mediasoittimen käyttöä on uudistettu ja ääniohjausta sekä karttaohjelmistoa parannettu.

Uutena ominaisuutena on suojaus ohjaamon ylikuumenemiselta. Suojauksella on tarkoitus parantaa lasten ja lemmikkieläinten turvallisuutta. Isojen akkujen ansiosta järjestelmä pitää ohjaamon lämpötilan turvallisella tasolla myös silloin, kun autossa ei ole virtoja päällä. Teslan mukaan kyseinen turvaominaisuus on ensimmäinen laatuaan autoissa.

Teslan Autopilot toimii suuremmilla teillä, ei vielä kaupunkikeskustoissa ja pikkukujilla.

Autopilot 8.0 sisältää peräti 200 uudistusta. Niitä ovat muun muassa seuraavat:

  • Autopilot on säädetty aiempaa herkemmäksi ja tasaisemmaksi matelevassa ruuhka-ajossa
  • Automaattisen ohjauksen Autosteer-toiminto kytkeytyy pois käytöstä, jos kuljettaja jättää varoituksia huomioimatta
  • Autopilotin ilmoitukset on uudistettu
  • Autopilot ottaa huomioon kaksi edellä liikkuvaa autoa ja parantaa reaktionopeutta äkkinäisissä jarrutustilanteissa, joita kuljettaja ei välttämättä näe
  • Autopilotin tutkakykyjä on parannettu. Tutka tunnistaa tiellä olevat esteet paremmin, osaa erottaa paikallaan olevat ja liikkuvat esteet tarkemmin sekä ottaa huomioon tien yläpuolella olevat liikennemerkit ja muut rakenteet

Ohjelmistopäivityksen jakelu tapahtuu porrastetusti, mutta saapunee kaikille Tesloille lähipäivien aikana.

Tesla julkaisi ohjelmistopäivityksen autoilleen – 8.0 parantaa Autopilotin ja tutkan toimintaa
Lähde: Mobiili.fi