Jan 262018
 
Samsung Galaxy S9 ja S9+.

Samsung Galaxy S9 ja S9+.

Noin kuukauden päästä, 25. helmikuuta ennen Mobile World Congressin alkua, Samsung julkistaa uudet Galaxy S9 ja Galaxy S9+ -lippulaivaälypuhelimensa. Nyt tuttu vuotaja Evan Blass on vuotanut kuvan ja tietoja tulevista uutuuksista VentureBeat-verkkosivustolla.

Uudet Galaxy S9 -puhelimet tulisivat markkinoille samankokoisilla 5,8 ja 6,2 tuuman näytöillä kuin edeltäjänsäkin. Yhdysvaltain ja Kiinan markkinoilla puhelimien järjestelmäpiirinä toimii Qualcommin Snapdragon 845 ja muualle laitteet tulisivat Samsungin omalla Exynos 9810 -järjestelmäpiirillä. Galaxy S9+:ssa RAM-muistia tulee olemaan 6 gigatavun verran ja tallennustilaa 128 gigatavua, kun taas Galaxy S9:ssä vastaavat luvut ovat edelleen Galaxy S8 -mallien tavoin 4 ja 64 gigatavua.

Uutuuspuhelimien takakameran toiminta tulee olemaan normaalista poikkeavaa, sillä se on varustettu vaihtuvalla aukon koolla. Aukon koko on joko f/1,5 tai f/2,4. Tämä lisää kuvaustapoja sekä mahdollistaa hyvän hämäräkuvauksen suuren aukon ansiosta. Kamerapuolella Evan Blass mainitsee myös Super Slow-mo -hidastuskuvauksen, joka mahdollistaisi videokuvauksen 480 kuvaa sekunnissa 720p HD -laadulla. Galaxy S9+:ssa on lisäksi toinen kamera kiinteällä aukon koolla tuomassa mukaan Galaxy Note8:sta tutun optisen zoomin. Etukameroiden tarkkuudet ovat kahdeksan megapikseliä.

Yhtenä tervetulleena uudistuksena Blass mainitsee myös stereokaiuttimet, joita ei löydy Galaxy S8 -malleista eikä myöskään Galaxy Note8:sta. Uutta ja toivottua on myös sormenjälkilukijan sijainnin muuttuminen kameran rinnalta sen alapuolelle.

Samsung esittelee uudet Galaxy S9 -puhelimet noin kuukauden päästä MWC-messujen yhteydessä ja niiden pitäisi saapua myyntiin ensimmäisillä markkinoilla alkaen 16. maaliskuuta.

Tässä ovat Samsung Galaxy S9 ja S9+
Lähde: Mobiili.fi