Sep 192017
 
Pixel 2 XL Black & White.

Pixel 2 XL Black & White.

 

Googlen uutuustuotteita on vuotanut lehdistökuvissa. Google järjestää julkistustilaisuutensa 4. lokakuuta. Luvassa ovat ainakin uudet Pixel 2 ja Pixel 2 XL -älypuhelimet, pienempi Google Home Mini -älykaiutin sekä uusi versio Daydream View -virtuaalitodellisuuslaseista. Myös muita uutuuksia voidaan samassa tilaisuudessa näiden lisäksi nähdä.

Kuvat uutuustuotteista vuoti Droid-Life-sivusto. Sen mukaan suuremman uuden Google-puhelimen virallinen nimi on juuri Pixel 2 XL, mitä on veikkailtu jo aiemmin. Uusi tieto on myös Pixel 2 XL:n hinta Yhdysvalloissa. 64 gigatavun tallennusmuistilla 849 dollaria ja 128 gigatavun tallennusmuistilla 949 dollaria.

Pixel 2 XL on tulossa ainakin kahtena värivaihtoehtona – mustavalkoinen Black & White sekä täysin musta Just Black.

Pienempi Pixel 2 puolestaan on tulossa ainakin kolmena värivaihtoehtona – vaaleansininen Kinda Blue, musta Just Black sekä valkoinen Clearly White. Droid-Lifen mukaan Pixel 2:n hinnat Yhdysvalloissa ovat 649 dollaria 64 gigatavun ja 749 dollaria 128 gigatavun malliversiolle.

Uusista puhelimista on jo aiemmin paljastunut useista eri lähteistä kattavasti tietoja.

Googlen uusi suurempi Pixel. Android Policen aiemmin julkaisema kuva. Vanhassa kuvassa on pieniä eroja verrattuna uuteen, nyt vuotaneeseen viralliseen lehdistökuvaan.

Googlen uusi suurempi Pixel. Android Policen aiemmin julkaisema kuva. Vanhassa kuvassa on pieniä eroja verrattuna uuteen, nyt vuotaneeseen viralliseen lehdistökuvaan.

Puhelimista suurempi on saamassa 5,99 tuuman kokoisen LG:n valmistaman AMOLED-näytön 18:9-kuvasuhteella ja pyöristetyillä kulmilla. Näyttöpaneeli on tasainen, mutta päälilasi kaartuu laitteen reunoja kohti. Pienemmässä Pixelissä, jonka valmistuksesta vastaa viime vuonna molemmista Pixeleistä vastuussa ollut HTC, näytön koon odotetaan säilyvän suunnilleen ennallaan 4,97 tuuman koossa. Yhtenä uutena ominaisuudet uudet Pixelit näyttävät olevan saamassa valmiustilassa keskeisiä tietoja esittävän Always-On-näyttötilan.

Näyttöä ja ulkoisia eroja lukuun ottamatta tulevan uutuuskaksikon pitäisi olla tekniikaltaan identtisiä ensimmäisen sukupolven tavoin. Sisuksiinsa puhelimet ovat saamassa näillä näkymin Qualcommin Snapdragon 835:n, joka kuitenkin voi olla tähän asti muissa puhelimissa nähtyä korkeammalle kellotettu, uusi versio järjestelmäpiiristä.

Sormenjälkitunnistin on pysymässä puhelimissa takana, jossa lasialueen koko on kuitenkin alkuperäisiä Pixeleitä pienempi. Google ei ole lähdössä mukaan kaksoiskameratrendiin, vaan jatkaa yhdellä takakameralla molemmissa puhelimissa. 9to5Googlen mukaan optisen kuvanvakaimen sijaan Google jatkaa edelleen myös elektronisella kuvanvakautuksella (EIS). Molemmat uudet Pixelit tulevat sisältämään stereokaiuttimet, mutta ei enää 3,5 millimetrin perinteistä kuulokeliitäntää. Puhelinten mukana tullaan toimittamaan adapteri, kertoo 9to5Google nyt. Google on myös esittelemässä omat langattomat kuulokkeensa, jotka tunnetaan toistaiseksi Bisto-koodinimellä.

Erikoisuutena molemmat uudet Pixelit tulevat myös sisältämään kyljissä puristamisen tunnistavat anturit, jollaiset on nähty jo HTC:n U11-huippupuhelimessa. Puristamalla puhelinta voidaan suorittaa erilaisia toimintoja, esimerkiksi avata sovelluksia.

Puhelimet tulevat olemaan nyt myös vedenkestäviä IP68-luokitellusti.

Käyttöjärjestelmäkseen uutuudet ovat saamassa Android Oreon vielä julkaisemattomana 8.1-versiona. Puhelimet ovat myös saamassa näytöllä valmiustilassa tietoja esittävän Always On -näyttötilan.

Pixel 2 Kinda Blue.

Pixel 2 Kinda Blue.

Pixel 2 Just Black.

Pixel 2 Just Black.

Pixel 2 Clearly White.

Pixel 2 Clearly White.

Pixel 2 XL Just Black.

Pixel 2 XL Just Black.

Google Home Mini on tulossa myös eri värivaihtoehtoina. Se sisältää Google Assistantin suuremman, aiemman Google Homen tavoin. Hinta Google Home Minille Yhdysvalloissa on 49 dollaria.

Uusi Google Daydream View tulee myös vastaavasti eri värivaihtoehdoissa. Hinta Yhdysvalloissa tulee olemaan 99 dollaria.

Päivitys kello 22.40: Lisätty uudet vuotokuvat ja -tiedot myös Pixel 2:sta. ///

Tässä on Googlen uudet Pixel 2 ja Pixel 2 XL – myös Google Home Mini ja uusi Daydream View vuotivat kuvissa
Lähde: Mobiili.fi