Dec 042018
 
Qualcomm Snapdragon 855.

Qualcomm Snapdragon 855.

Qualcomm on vahvistanut sen seuraavan huippuluokan järjestelmäpiirin nimeksi Snapdragon 855. Uutuuspiiri on seuraaja tämän vuoden Snapdragon 845:lle, ja tulee löytymään lukuisista huippupuhelimista ensi vuoden aikana.

Tarkemmat tekniset tiedot Snapdragon 855:stä paljastetaan vasta myöhemmin Qualcommin Snapdragon Tech Summit -tapahtuman aikana.

Yksi tärkeä osa Snapdragon 855:tä tulee kuitenkin olemaan sen valmius 5G-verkkoyhteyksien tuelle. Aiempaa nopeampia ja pienemmän viiveen 5G-verkkoja alkaa avautua ensi vuoden aikana ympäri maailman.

Lisäksi toisena panostusalueena Snapdragon 855:ssä on ollut tekoäly. Qualcommin mukaan piirin sisältämien uudistusten myötä sen tekoälylaskennan suorituskyky on kolminkertaistunut.

Osa Snapdragon 855:tä on myös uusi Computer Vision ISP eli konenäkökyvyillä varustettu aiempaa edistyneempi kuvasignaaliprosessori.

Qualcomm ei vielä kertonut Snapdragon 855:n suoritinytimistä tarkemmin, mutta huhujen mukaan keskussuoritinytimiä tulee olemaan 1 huipputehoydin, 3 tehoydintä sekä 4 vähemmän tehokasta, vähävirtaisempaa ydintä. Ytimet eroavat niin arkkitehtuuriltaan, kellotaajuuksiltaan kuin myös sisältämänsä välimuistin määrän suhteen.

Myös Huawei uusimmassa Kirin 980 -piirissään ja Samsung ensi vuoden malleissaan käyttöön tulevassa Exynos 9820:ssa ovat jo aiemmin siirtyneet kolmiosaiseen suoritinydinten jaotteluun Snapdragon 855:n tavoin.

Snapdragon 855 -piiri tullaan valmistamaan 7 nanometrin tuotantoprosessilla kilpailijoidensa tavoin.

Tämä tulee löytymään useista huippupuhelimista ensi vuonna – Qualcommin uusi kärkipiiri on Snapdragon 855
Lähde: Mobiili.fi