May 212018
 

Ossic X -kuulokkeet.

Joukkorahoituspalvelujen kautta rahoitusta kerännyt Ossic kertoo verkkosivuillaan lopettavansa toimintansa. Ossic sai kerättyä yhteensä 5,9 miljoonaa dollaria Kickstarterin ja Indiegogon kautta Ossic X -kuulokkeilleen, mutta palveluissa tukeneet henkilöt eivät saa kuulokkeitaan.

Ossic X -kuulokkeet eivät olleet mitkään tavalliset kuulokkeet. Ossic kertoi niiden tunnistavan käyttäjän korvien mitat ja muodot, joiden perusteella kuulokkeet säätävät äänimaailman eri korville omanlaiseksi. Ne tukivat myös pään liikkeiden tunnistamista, joten kuulokkeet olisivat sopineet virtuaalitodellisuuden ja lisätyn todellisuuden laitteisiin.

”Ossic X oli kunnianhimoinen ja kallis tuote kehitettäväksi. Joukorahoituskampanjoiden ja enkelisijoittajien investointien ansiosta saimme kehitettyä tuotetta ja toimitettua esiversioita. Kuitenkin tuote vaatii huomattavasti enemmän pääomaa saadaksemme sen massatuotantoon ja yhtiömme rahat ovat loppu”, Ossic kertoo tiedotteessaan.

Ossic kiittää kaikkia tukijoita ja pahoittelee, ettei se saanut toimitettua kuulokkeita ne tilanneille.

Joukkorahoituskampanjoissa on aina omat riskinsä ja joka kerta lupaukset eivät käy toteen. Monesti projektien aikataulut venyvät ja joskus asioita ei saada hoidettua loppuun ollenkaan.

Suomalaisissakin projekteissa näitä on nähty, kun esimerkiksi pienikokoista tietokonetta kehittänyt Solu hakeutui konkurssiin ja Jollan tablettiprojekti epäonnistui täysin – joskin Jolla palautti rahoja tabletin tilanneille. Välillä selvitään kuitenkin pienillä myöhästymisillä, kuten kävi Eve V:n kanssa. Modulaarinen PuzzlePhone-puhelin on myös tulossa, mutta markkinoille sen piti saapua jo 2016.

Taas yksi joukkorahoitusprojekti tuotti pettymyksen: rahat meni, kuulokkeita ei tullut
Lähde: Mobiili.fi