Jun 302018
 

Vasta eilen spekuloitiin, että tulevaan Nokia-huippupuhelimeen voisi olla tulossa yhteistyössä yhdysvaltalaisen Light.con kanssa kehitetty erikoiskamera.

Unkarilaisen AndroidBit-sivuston edustaja nosti Twitterissä esiin, että uuteen Nokia-kamerapuhelimeen huhutussa ”korkeariskisessä” kamerajärjestelmässä voitaisiin hyödyntää Light.con kehittämää tekniikkaa. Nokia-puhelinten valmistaja FIH Mobile on sijoitajana mukana Light.cossa. Light.co itse on tuonut markkinoille 16 linssillä varustetun kameran, joka kykenee 52 megapikselin tarkkuuteen, 5x optiseen zoomiin ja kuvien tarkennuspisteen muuttamiseen.

Washington Post -lehti on nyt julkaissut myös osana katsaustaan älypuhelinten tulevaisuuteen maininnan Light.con prototyyppiälypuhelimesta 5-9 kameralla. Kameroiden kerrotaan yltävän yhteensä jopa 64 megapikselin tarkkuuteen, parempaan hämäräkuvaukseen sekä kehittyneisiin syvyysefekteihin. Luonnollisesti kameroilla saadaan aikaan myös moninkertainen optinen zoom.

Mikä mielenkiintoisinta, Light.co kertoi Washington Postille, että sen monikamerajärjestelmällä varustettu älypuhelin on tulossa markkinoille vielä tänä vuonna.

Light.con prototyyppiälypuhelimessa on 9 kameraa.

Light.con prototyyppiälypuhelimessa on 9 kameraa.

Aiemmin tällä viikolla Roland Quandt raportoi WinFuture.de-sivustolla HMD Globalin työstävän uutta Nokia-huippupuhelinmallia koodinimeltään A1 Plus. Se perustuisi Qualcommin Snapdragon 845 -järjestelmäpiirille, sisältäisi OLED-näytön alle sijoitetun sormenjälkilukijan sekä ”korkeariskisen” kameran.

Viime päivien käänteiden jälkeen korkean riskin kameran arvellaan nyt liittyvän yhteistyöhön Light.con kanssa.

Aiemmin venäläinen Nokia Anew kertoi, että tulossa voisi kaksi uutta, Snapdragon 845:llä varustettua Nokia-huippupuhelinta. Nokia Anew’n tietojen mukaan uusi kamerajärjestelmä voisi löytyä kummastakin huippupuhelinuutuudesta.

Syntyykö tästä uusi Nokia-hirviökamerapuhelin? Light.con prototyypissä älypuhelimeen jopa viisi tai yhdeksän takakameraa
Lähde: Mobiili.fi