Aug 222009
 

Aurinko paistoi kauniisti, kun kävin päivällä kävelylenkillä. Asun omakotitaloalueella, jolla näen paljon kaunista luontoa ja upeita ruusuja. Pihat ja puutarhat kukkivat syksyn kurkistellessa niiden kukkaloistoa. Ruusuja on melkein joka pihassa. Pinkit ruusut ovat todella suosittuja, ja minä iloitsen siitä.

Muistan aikoinaan, kun Tony Montana lauloi syksyn ruusut kukkimaan. Tuo laulu saa minut vieläkin iloiselle mielelle. Syksyn ruusut ovat toisinaan jopa kesän ruusuja kauniimpia, koska syksyn ruusuissa on vielä kesää jäljellä mutta niissä on myös syksyn haikea kauneus.

Ruusuissa on nykyään valinnanvaraa. Itse en ole ruusuja istuttanut, mutta ruusulajikkeet lisääntyvät ihan silmissä, ja monet ruusut kukkivat pitkälle syksyyn. Sen tiedän, että kaikki ruusulajit menestyvät parhaiten aurinkoisella paikalla. Syksyn auringossa etenkin pinkit ruusut ovat minulle todella rakkaita.

Monet pensasruusut ja puistoruusut ovat syksyn ruusuja, jotka saattelevat minua lempeästi pimeään ja kylmään syksyyn, joka on vielä kaukana. Kävelylenkeilläni ihailen kaikkia ruusuja. Kävelylenkkini kestääkin aika pitkään, mutta ruusukävelyt ovat parasta hyötyliikuntaa. Tänä syksynä olen ihastellut ryhmäruusuja, joilla on suuret kukat. Pinkit tertturuusut ovat todella kauniita.

Puutarhamaailman Maria Theresia on pinkki ryhmäruusu, joka kukkii tällä hetkellä oikein komeasti.

Myös pienet pinkit syksyn ruusut ovat suosikkiruusujani. Syksyn maisemani kukkii pinkkinä.

Oletko sinä rakastunut syksyn ruusuihin?