Jun 292016
 

huawei nexus 6p

Artikkelisarjamme ensimmäisessä osassa kävimme lyhyesti läpi testiin mukaan otettavat puhelimet ja toisessa osassa esittelimme joukon iPhone 6s Plussalla otettuja kuvia. Nyt artikkelisarjan kolmannessa osassa käymme läpi Huawein uusinta Nexus-sarjan puhelinta, joka on kehitetty yhteistyössä Googlen kanssa. Kuvat ovat otettu samoista tilanteista kuin aiemmin julkaistut iPhone 6s Plussalla otetut kuvat, joten kiireisimmät voivat vertailla kuvia jo tässä vaiheessa. Artikkelisarjan viimeisessä osassa tulemme tarkemmin perehtymään kuvien välisiin eroihin.

Nexus 6P: ensimmäinen onnistunut Nexus-kamerapuhelin

Googlen Nexus-sarja näyttää vihdoin edistyksen merkkejä kameratekniikan saralla. Aiempina vuosina Nexus-puhelimet eivät ole erityisesti ansainneet kehuja kameroistaan, mutta viime vuonna julkaistu Nexus 6P muutti tilanteen kertaheitolla. Loistavasti toimiva kamera käynnistyy nopeasti ja ottaa hyviä kuvia myös pimeässä. Ainoa suuri miinus tulee ohjelmistosta, joka on iPhone 6s Plussan tapaan karsittu lähes kaikista manuaalisista säätömahdollisuuksista.

 

Plussat:

  • Hyvä hämäräkuvauksessa
  • Nopeasti käynnistyvä kamera

 

Miinukset:

  • Manuaalisäätöjen rajallisuus

 

0_nexus_6p 1_nexus_6p 2_nexus_6p 3_nexus_6p 4_nexus_6p 5_nexus_6p 6_nexus_6p 7_nexus_6p 8_nexus_6p 9_nexus_6p

10_nexus_6p

Verrattuna iPhone 6s Plussaan, ei Nexus 6P:ssä ole mahdollisuutta hyödyntää Retina Flash -tyyppistä näyttövaloa selfie-kuvissa. Tästä syystä Nexus 6P:llä otettuja vertailukuvia on yksi vähemmän.

 

 
Tämä artikkeli perustuu ruotsalaisessa Mobil-julkaisussa aiemmin julkaistuun artikkeliin.

Suuri kameratesti #3: Nexus 6P tuo kauan kaivattuja onnistumisia
Lähde: Mobiili.fi