Jun 292016
 
appleiphone6splus

Julkaisimme aiemmin tänään kameravertailumme ensimmäisen osan, jossa kävimme lyhyesti läpi kaikki testiin tulevat puhelimet esimerkkikuvineen. Nyt artikkelisarjan toisessa osassa keskitymme erityisesti Applen iPhone 6s Plussaan, jonka kanssa olemme ottaneet kuvia useista eri tilanteista.

iPhone 6s Plus: vanhaa tuttua Applea

iPhone-puhelimet ovat aina suosineet yksinkertaistettua käyttöliittymää, mutta pystyneet siitä huolimatta kilpailukykyisiin valokuviin. Sama pätee myös iPhone 6s Plussassa. Puhelimesta puuttuvat ominaisuudet, kuten ISO-säätö, manuaalinen tarkennus ja valotusajan määritys. Mukana ovat vain välttämättömät toiminnot, mutta tästä huolimatta kuvat ovat usein kilpailijoiden kameroita parempia. iOS:n automaattiasetukset ansaitsevatkin paljon kiitosta, vaikka tulevaisuudessa käyttäjille suosi annettavan enemmän valinnanvaraa.

iPhone 6s Plussan suurin heikkous tulee esiin hämäräkuvauksessa, jossa kamera ei vedä vertoja Galaxy S7:lle tai Nexus 6P:lle. Huolimatta optisesta kuvanvakautuksesta, tulee iPhone 6s Plussan kuvista usein rakeisia, eivätkä kuvat kestä lähempää tarkastelua. Yökuvauksessa korostuu myös Applen aiempi päätös karsia manuaalisäädöt minimiinsä, sillä hyvältäkään alustalta kuvatessa, ei käyttäjä voi manuaalisesti valita kuvissa käytettävää valotusaikaa.

 

Plussat

  • Selfie-kuvat
  • Helppokäyttöinen käyttöliittymä

 

Miinukset

  • Manuaalisäätöjen rajallisuus

 

0_iphone6s_plus 1_iphone6s_plus 2_iphone6s_plus 3_iphone6s_plus 4_iphone6s_plus 6_iphone6s_plus 7_iphone6s_plus 8_iphone6s_plus 5_iphone6s_plus 9_iphone6s_plus 10_iphone6s_plus 11_iphone6s_plus

 
Tämä artikkeli perustuu ruotsalaisessa Mobil-julkaisussa aiemmin julkaistuun artikkeliin.

Suuri kameratesti #2: vieläkö Apple taitaa mobiilikuvauksen salat?
Lähde: Mobiili.fi