Nov 142018
 
Brawl Stars.

Brawl Stars.

Suomalainen Supercell kertoi tänään, että pitkään testattu Brawl Stars tulee olemaan sen viides maailmanlaajuisesti julkaistu peli. Suomessa peli on kuitenkin jo tuttu.

Supercell on testannut Brawl Starsia jo vuoden 2017 kesästä lähtien valituilla markkinoilla Applen iPhone- ja iPad-laitteilla. Suomessa Brawl Stars tuli näillä ladattavaksi tammikuussa 2018 ja lisäksi kesäkuussa myös Androidilla muiden testimarkkinoiden ohella.

Suomessa Brawl Stars on nytkin ladattavissa Google Play -sovelluskaupasta Android-laitteille ja App Storesta Apple-laitteille.

 

Brawl Starsissa kamppaillaan kolme vastaan kolme -pelissä.

Brawl Starsissa kamppaillaan kolme vastaan kolme -pelissä.

Supercell on tuonut laajasti saataville historiansa aikana aiemmin vain neljä mobiilipeliä – Clash of Clansin, Hay Dayn, Boom Beachin sekä viimeisimpänä vuonna 2016 Clash Royalen. Nämä pelit ovat tuottaneet nykyisin kiinalaisen Tencentin pääomistamalle Supercellille yhteensä miljardeja euroja.

Brawl Starsin maailmanlaajuinen julkaisu tulee tapahtumaan joulukuussa, mutta tarkempaa päivämäärää ei ole vielä kerrottu. Tänään Supercell on alkanut maailmalla kerätä ennakkorekisteröitymisiä, joiden määrä ylittikin nopeasti miljoonan käyttäjän rajan.

Supercell tunnetaan tiukasta linjastaan pelien julkaisuun. Ainoastaan tarpeeksi hyvät ja riittävällä tavalla tuottavat pelit julkaistaan laajasti. Ilmeisesti Brawl Stars on nyt saatu sellaiseksi hiottua, millä perusteella siitä voitaisiin odotella suomalaiselle peliyhtiölle jälleen satoihin miljooniin euroihin nousevaa tulovirtaa.

Brawl Starsia voi pelata yksinkin, mutta pääasiassa se on tarkoitettu moninpeliksi. Pelissä kaksi kolmen pelaajan joukkuetta kisailee toisiaan vastaan vastustajia ampumalla ja mätkimällä sekä tehtäviä suorittamalla.

Brawl Starsissa voi valita eri hahmoista, joilla on omat erikoisosaamisensa, ja kolikoita ja muuta tavaraa keräämällä voi hahmoaan myös parantaa pelin edetessä. Pelimuotoja on viisi. Bountyssa kerätään mahdollisimman paljon jalokiviä, Smash & Grabissä joukkueen täytyy kerätä kymmenen jalokiveä ja onnistua pitämään ne itsellään, Heistissa yritetään ryöstää vastustajan säilö ja puolustaa samalla omaa. Neljäs pelimuoto on Showdown, perinteinen ”deathmatch”, jossa ei jahdata jalokiviä, vaan yritetään vain nitistää vastustajan joukkue jatkuvasti kutistuvalla areenalla. Lisäksi mukana on Brawl Ball, jossa tavoitellaan kahta osumaa ennen omaa pamahtamista.

Brawl Stars on maksuton ladata ja pelata mutta sisältää pelin sisäisiä ostoja, joilla voi vauhdittaa oman pelin sujumista.

Supercell vahvisti: Suomessa jo tuttu Brawl Stars julkaistaan pian globaalisti – uusi jättihitti suomalaiselle peliyhtiölle?
Lähde: Mobiili.fi