Jun 302016
 

VLC logo

Suosittu ja varsin laajan tiedostotyyppituen omaava mediasoitin VLC on saapunut Windows 10:lle. VLC julkaistiin Windows Phonelle jo toissa vuonna, mutta nyt vuorossa on UWP-sovellus, eli universaali Windows 10 -sovellus, joka toimii niin tietokoneilla kuin Windows 10 Mobile -puhelimissakin.

VLC:n Windows 10 -sovellus on vielä beta-vaiheessa, eli käytössä saattaa vielä virheitä ilmaantua, eikä se tue kaikkia perinteisestä työpöytäversiosta tuttuja ominaisuuksia, kuten Bluray- tai DVD-toistoa. Kuitenkin esimerkiksi MKV- ja FLAC-toisto sekä tekstitykset ovat tuettuja. Lisäksi sovellus tukee muutamia Windows 10:lle ominaisia toimintoja, kuten eläviä tiiliä sekä Continuumia.

Mielenkiintoista on, että VLC:n Windows 10 -sovellus on tulossa myöhemmin myös Xbox Onelle sekä HoloLensille. UWP-sovelluskaupan on määrä saapua Microsoftin pelikonsolille vielä kuluvan kesän aikana, ja samalla myös VLC:n voidaan odottaa saapuvan konsolille. Käyttöliittymän ja ominaisuuksien on määrä olla yhtenevät riippumatta siitä, käytetäänkö sovellusta lisätyn todellisuuden laseilla vai pelikonsoliin kytketyn television ruudulta.

VLC Windows 10:lle on ladattavissa Microsoftin sovelluskaupasta.

Suosittu VLC saapui Windows 10:lle – myös Xbox ja HoloLens saamassa osansa
Lähde: Mobiili.fi