Apr 062018
 

Liiketoimintasuunnitelma.com on joutunut tietomurtohyökkäyksen kohteeksi. Murron yhteydessä noin 130 000 palveluun rekisteröityneen suomalaisen käyttäjätiedot ovat joutuneet vääriin käsiin, tiedottaa Viestintävirasto.

Tietomurrosta vakavan tekee se, että saaliiksi saatiin niin käyttäjätunnuksia kuin selväkielisiä salasanoja, joiden väärinkäyttö onnistuu keneltä tahansa välittömästi ilman merkittävää lisävaivaa.

Liiketoimintasuunnitelma.com on nimensä mukaisesti tarkoitettu liiketoimintasuunnitelmien luomiseen ja käyttäjätietojen lisäksi myös yksityiskohtia erinäisistä suunnitelmista on saattanut vuotaa verkkorikollisten käsiin. Ainakaan toistaiseksi ei ole tiedossa, että käyttäjätiedot olisivat lähteneet vapaaseen jakoon, mutta on erittäin todennäköistä, että ne ovat päätyneet internetin alamaailman käsiin.

Kaikkien Liiketoimintasuunnitelma.comia käyttäneiden on nyt syytä tarkistaa salasanansa. Mikäli sama salasana on käytössä useammassa palvelussa, on korkea aika korjata tilanne ja kehitellä uusi. Helsingin Uusyrityskeskuksen ylläpitämä palvelu on nyt suljettu toistaiseksi, joten omalle tilille kirjautuminen ei onnistu, mitä ei kannata säikähtää.

Jokaiselle tietojärjestelmälle tai palvelulle tulisi aina kehitellä uusi salasana, joka ei koostu pelkästään sanakirjasta löytyvistä sanoista vaan sisältää myös esimerkiksi numeroita.

Suomessa suuri tietomurto: 130 000 käyttäjän tiedot paljastuivat Liiketoimintasuunnitelma.comista
Lähde: Mobiili.fi