Apr 132016
 

Microsoftin logo

Aiemmasta linjauksesta poiketen Microsoft ei lopetakaan kaikkia toimintojaan Salossa vielä tulevana kesänä, uutisoi Salon Seudun Sanomat. Lehden mukaan osa toiminnoista jatkaa Salon Meriniityssä vielä ensi vuoden tammikuulle asti. Lisäksi lehti kertoo, että Microsoftin tyhjeneviä tiloja halutaan saada paikalliseen omistukseen uudelle yhtiölle.

SSS:n haastattelema Microsoft Devices -yksikön viestintäpäällikkö Tomi Kuuppelomäki kertoo, että joitain Microsoftin tukitoiminnoissa työskenteleviä yksiköitä jatkaa Salossa vielä ensi vuoden puolelle.  Microsoft ilmoitti viime kesänä jättimäisistä irtisanomisista ja Salon yksikön toiminnan lopettamisesta. Tuolloin Microsoftilla oli Salossa yli tuhat työntekijää. Yhtiöstä ilmoitettiin yt-neuvottelujen jälkeen, että Salon yksikkö ajettaisiin alas kesäkuun 2016 loppuun mennessä.

Noin 300 Salossa työskennellyttä on saanut siirron yhtiön toimipisteisiin Espooseen tai Tampereelle. Microsoft on järjestänyt työntekijöilleen linja-autokyytejä Salosta ja Turusta Espooseen. Turun Sanomien selvityksen mukaan Microsoftilla oli viime vuodenvaihteessa Salossa 139 työntekijää, mutta väkeä on vähennetty alkuvuoden aikana.

Nokian ja Microsoftin entisen Salon yksikön tiloja

Nokian ja Microsoftin entisen Salon yksikön tiloja.

Tilat halutaan paikalliseen omistukseen

Microsoft omistaa Salossa valtavan Nokialta ostamansa kiinteistökokonaisuuden. Yhtiö on tarjonnut tiloja maksutta käyttöön niille irtisanotuille, jotka ovat ryhtyneet irtisanomisen jälkeen yrittäjiksi.

Salossa on myös toiveita, että tyhjiksi jääviä tiloja saataisiin paikalliseen omistukseen. SSS:n mukaan Microsoftille on antanut ostotarjouksen perustettava yhtiö, jossa mukana on Salon kaupunki sekä yksityisiä sijoittajia ja yrityksiä. Lisäksi hankkeelle haetaan valtion rahoitusta.

Ajatuksena on, että paikallisomistuksessa olevia tiloja voitaisiin vuokrata yrityksille. Alueelle on myös kaavailtu ict-osaamiskeskusta.

SSS: Microsoft jatkaa Salossa suunniteltua pidempään – tiloja halutaan paikalliseen omistukseen
Lähde: Mobiili.fi