Apr 142016
 

Android_Marshmallow_Sony

Sony aloitti uudempien Xperia-puhelintensa päivittämisen Android 6.0 Marshmallow -käyttöjärjestelmään aiemmin tänä vuonna. Vastikään jakelua laajennettiin koskemaan myös iäkkäämpien lippulaivojen tiettyjä versioita. Monet päivityksen saaneet ovat kuitenkin harmistuneet Stamina-tilan poistumisesta. Tästä syystä Sony on luvannut tuoda luotto-ominaisuuden takaisin.

Doze auttaa säästämään akkua, kun puhelin tai tabletti ei liiku.

Doze auttaa säästämään akkua, kun mobiililaite ei liiku.

Stamina-tila on jo pitkään ollut Xperia-puhelinten virransäästötila. Marshmallow-päivityksen myötä ominaisuus on kuitenkin poistettu puhelimista. Xperia Blogin mukaan syynä on uusimman Androidin sisään leivottu Doze-ominaisuus, jonka tarkoitus on myös säästää virtaa.

Doze aktivoituu kuitenkin pääasiassa vain silloin, kun puhelimen ei havaita liikkuvan. Monien käyttäjien kerrotaankin raportoineen, että akku tapasi kestää Stamina-tilaa hyödyntämällä nykyistä pidempään.

Palautteen perusteella Sony on päättänyt palauttaa Stamina-tilan puhelimiin. ”Eräs kaivatuimmista ominaisuuksista on tulossa takaisin Xperiaasi”, yhtiö hehkuttaa tiedotteessaan. Tarkkaa julkaisuaikataulua Staminan paluulle ei tässä vaiheessa ole. Sony kuitenkin lupaa, että ainakin beta-ohjelmaan kuuluvat pääsevät takaisin tehokkaan virransäästön pariin ”lähitulevaisuudessa”.

Xperia Z5 family

Sonyn Xperia Z5 -huippupuhelimet.

Sony lupaa: kaivattu ominaisuus tekee paluun päivitettyihin puhelimiin
Lähde: Mobiili.fi