Oct 202015
 

Android_Marshmallow_Sony

Sony on ilmoittanut aloittaneensa uuden konsepti-Androidinsa jakelun. Kyseinen ohjelmisto perustuu uudelle Android 6.0 Marshmallow -käyttöjärjestelmälle ja on saatavilla vain rajatulle käyttäjäkunnalle.

Menneen kesän aikana Sony aloitti uuden betaohjelman. Yhtiö testasi tuolloin uutta, puhtaamman Androidin kaltaista Xperia-käyttökokemusta Ruotsissa. Sony kertoo saaaneensa tästä suuntauksesta paljon positiivista palautetta. Testikäyttäjien avulla käyttöliittymää on hiottu entisestään. Tavoitteina ovat olleet pidennetty akkukesto, sulava käyttökokemus, siisti ulkoasu, tärkeimpien Sony-sovellusten mukana pitäminen ja ajantasaiset päivitykset.

Sony Xperia Z3 ja Xperia Z3 Compact

Sony Xperia Z3 ja Xperia Z3 Compact

Nyt tämä ”Sony’s Concept for Android” -nimellä kulkeva ohjelma on laajentunut ja päivittynyt Marshmallow-aikaan. Lokakuun alkupuolella Sony ilmoitti ottavansa mukaan 10 000 Xperia Z3 ja Xperia Z3 Compact -käyttäjää. Ohjelmaan saattoi hakea mukaan Suomesta, Ruotsista, Norjasta, Tanskasta, Islannista, Virosta, Latviasta, Liettuasta, Iso-Britanniasta, Irlannista ja Saksasta.

Eilen Sony ilmoitti, että uuden Marshmallow-pohjaisen konsepti-Androidin jakelu on alkanut ohjelmaan päässeiden keskuudessa. Lukuisat onnekkaat Xperia Z3 ja Z3 Compact -omistajat eri puolilla Eurooppaa pääsevät tulevien viikkojen aikana kokeilemaan tuttua Xperia UI:tä puhtaampaa ja ketterämpää käyttöliittymää. Artikkelin lopusta löydät pari kuvakaappausta siitä, miltä Sonyn Marshmallow-konseptiversio näyttää.

Sonylla on kuitenkin tarjota hyviä uutisia myös muille Z3-omistajille. Suuren kysynnän vuoksi yhtiö on laajentanut hieman ohjelmaan otettavien käyttäjien määrää. Mukaan voi siis edelleen hakea Sonyn koeohjelman omalla sovelluksella. Aiemmin ilmoittautumisten avaaminen ja suuri kysyntä johti teknisiin ongelmiin Play-kaupassa, eli uudetkin paikat saattavat jo olla varattuja. Innokkaimpien Z3 ja Z3 Compact -käyttäjien kannattaa kuitenkin koettaa onneaan, sillä tarkkaa tietoa lisäpaikkojen määrästä tai tämänhetkisestä tilanteesta ei ole.

Huomaathan, että kyseessä ei ole yleinen Android 6.0 Marshmallow -päivitys, jonka Sony lupasi tietyille laitteilleen lokakuun alussa. Concept for Android on erillinen ohjelma. Perinteisemmällä Xperia UI:llä varustettu Marshmallow-päivitys tuodaan Xperia Z5:lle, Z3:lle ja monille muille Sony-laitteille myöhemmin.

Sony puhdas Android Marshmallow konsepti

Sony puhdas Android Marshmallow konsepti

Sony jakaa jo Marshmallow’ta Xperia-käyttäjille – onnekkaille puhtaampi versio
Lähde: Mobiili.fi