Apr 202010
 


Siperiankissa on kaunis kissarotu. Muhkeat siperiankissat herättävät huomiota korostuneen pyöreällä olemuksellaan. Siperiankissan pää on pyöristynyt. Myös korvien kärjet ovat pyöristyneet. Siperiankissan korvissa on runsaasti karvaa. Kissan korvissa voi olla myös tupsut.

Siperiankissan tassut ovat suuret ja pyöreät. Varpaiden välissä on tupsut. Siperiankissa on halattavan muhkea kissa. Pyöreyttä siperiankissassa on niin paljon, että paksun hännän pää on myös pyöreä.

Kissanäyttelyissä siperiankissan rotuominaisuudet on määritelty tarkasti, mutta useat värit hyväksytään muutamaa poikkeusta lukuunottamatta. Siperiankissa on turkin värin perusteella jaettu yhdeksään väriryhmään. Siperiankissan silmien väri voi olla mikä tahansa, mutta vihreä silmien väri on arvostetuin.

Siperiankissan paksussa turkissa on talvella muhkea kaulus ja villahousut. Siperiankissa nauttii ulkoilusta pakkasellakin.

Siperiankissa on älykäs, rohkea sekä luottavainen ja se rakastaa läheisyyttä. Kissa ei viihdy yksinäisyydessä. Siperiankissan ystäviä ovat ihmiset, toiset kissat, kanit ja koirat. Siperiankissat rakastavat kaikkia. Siperiankissan luonteessa on niin paljon ihailtavia piirteitä, että voisin kirjoittaa niistä koko yön. Suomen Siperiankissat ry:n nettisivustolla on aivan ihania kuvauksia siperiankissan luonteesta ja käyttäytymisestä. Sieltä löydät myös paljon hyödyllistä tietoa siperiankissoista.

Toinen laadukas tietopankki on Siperiankissan Ystävät ry:n nettisivusto.

Kuvassa poseeraa suloinen siperiankissan pentu.

Pörröinen siperiankissa olisi minulle rakkaista rakkain lemmikki. Jos sinulla on siperiankissa, voit olla ylpeä sen seurasta.