Jan 032018
 

Japanilaiselta elektroniikkajätiltä, Sharpilta, odotetaan tammikuussa kahta uutta älypuhelinta. Aiemmin koodinimillä FS8015 ja FS8018 tunnetut puhelimet ovat saamassa lopullisiksi nimikseen Aquos S3 ja Aquos S3 mini. Kuten nimet antavat ymmärtää, on kyse sisarmalleista, joista Aquos S3 mini on karsittu versio Aquos S3 -lippulaivamallista.

Teknisten tietojen osalta Aquos S3:n odotetaan käyttävän Qualcommin Snapdragon 630 tai 660 suoritinta, jota tukee neljä tai kuusi gigatavua RAM-muistia. Puhelimen takaa löytyy 12 ja 13 megapikselin kaksoiskamera ja puhelimen edestä 16 megapikselin selfie-kamera. Näytön kuvasuhde on 18:9 ja kokoa näytöllä on kuusi tuumaa. Virtansa puhelin saa 3 100 mAh:n akusta.

Verrattuna Aquos S3:een, odotetaan Aquos S3 minin sisältävän pienemmän 2 930 mAh:n akun sekä vain yhden takakameran. Megapikselimäärä on kuitenkin mennyt eteenpäin, sillä Aquos S3 minin takakameran tarkkuudeksi odotetaan 16 megapikseliä ja etukameran tarkkuudeksi 20 megapikseliä.

Suorittimen ja RAM-muistin osalta Aquos S3 minin odotetaan nojaavan samaan tekniikkaan Aquos S3:n kanssa, käyttäen 600-sarjan Snapdragon-suoritinta ja neljän gigatavun RAM-muistia. Ulkoisena erona Aquos S3 minissä on pienempi 5,5 tuuman näyttö, joka ensitietojen mukaan käyttää harvinaisempaa 17:9 kuvasuhdetta. Verrattuna esimerkiksi 5,5 tuuman iPhone 8 Plussaan, ei pienestä näytöstä kuitenkaan ole kyse.

Lisätietoja puhelimista voidaan saada mahdollisesti jo ensi viikolla pidettävällä CES-messulla. Todennäköisempi ajankohta on kuitenkin 16. tammikuuta pidettävä Sharpin lehdistötilaisuus Taiwanissa, johon lehdistölle on lähetetty ennakkokutsuja.

Kuvassa Aquos S3 mini

Sharpilta tammikuussa kaksi uutuuspuhelinta – haastavat perinteiset lippulaivamallit näytön koossa
Lähde: Mobiili.fi