Jun 302016
 
Android Nougat.

Android Nougat.

Google on paljastanut seuraavan, tähän asti vain Android N -nimellä tunnetun Android-versionsa lopullisen nimen: Android Nougat.

Ensi kertaa tänä vuonna Google järjesti nimen valinnan alla yleisölle mahdollisuuden tehdä omia ehdotuksiaan. Lopullisen päätäntävallan Google piti kuitenkin itselleen ja rajasi jälleen muutenkin nimivalinnan totuttuun Android-tapaan herkullisiin makeaan syötävään.

Aiempia Android-versioiden lisänimiä ovat olleet Cupcake, Donut, Eclair, Froyo, Gingerbread, Honeycomb, Ice Cream Sandwich, Jelly Bean, KitKat, Lollipop ja Marshmallow.

Lopulta nyt valittu Nougat on Googlelta melko yllätyksetön valinta, sillä se oli jo ennakkoon yksi eniten esiin nostettuja vaihtoehtoja. Toinen suosittu vaihtoehto olisi ollut Nutella, mutta ilmeisesti joko Googlella tai Nutella-brändin omistavalla italialaisella Ferrero-yhtiöllä ei oltu yhteistyöhalukkaita. Aiemmin Google on tehnyt brändiyhteistyötä Android KitKatin osalta.

Nimien ehdotuksen ollessa käynnissä Google piti pientä kivaa Android N:n esiversiossa ”Namey McNameface” -bannerilla, viitaten brittien epäonniseen äänestykseen tulevan tutkimusaluksen nimestä, joksi kansa äänesti Boaty McBoatfacen.

Android Nougat on tulossa tarjolle myöhemmin tulevien kuukausien aikana. Google julkisti yllättäen esiversion Android N:stä jo maaliskuussa. Google I/O -tapahtumassa uutta Androidia esiteltiin tarkemmin: luvassa on uutta muun muassa ilmoituksiin, sovellusten vierekkäin moniajoon, taustalla tapahtuviin päivityksiin sekä VR-virtuaalitodellisuuden tukeen.

Seuraavan Androidin nimi paljastettiin: se on Nougat
Lähde: Mobiili.fi