Jun 272016
 
Apple Watch tähtimustana.

Apple Watch tähtimustana.

Pari viikkoa sitten japanilainen Apple-aiheinen sivusto Mac Otakara kertoi huhusta, jonka mukaan ensi syksynä nähtävä seuraava iPhone-malli, mallinimeltään iPhone 7 tai mahdollisesti jotain muuta, voisi tulla saataville tumman sinisenä. Jo tuolloin vitsailtiin, että kyseessä saattaisi kuitenkin olla vain uusi versio Applen tähtiharmaaksi kutsumastaan väristä, josta on eri laitteissa nähty useita versioita. Nyt Mac Otakara raportoi, että kyse todellakin lienee uudesta harmaasta, eikä sinisestä ensinkään.

Mac Otakaran lisäksi 9to5Mac-sivusto kertoo myös kuulleensa vastaavaa huhua, että seuraava iPhone saisi uuden harmaan sävyn, joka olisi lähellä Apple Watchin rosteriversiossa nähtyä, hyvin tummaa tähtimustaa väritystä.

Applen eri versiot tähtiharmaasta värisävystä.

Applen eri versiot tähtiharmaasta värisävystä.

9to5Mac mainitsee, että sen haltuunsa saama vuoto saattaa olla silkkaa puppua, mutta ainakin vuoto on peräisin läheltä Applen päämajaa. Samaisen vuodon mukaan seuraavassa iPhonessa olisi edelleen tuttu erillinen kotinäppäin, mutta se ei olisi enää varsinainen painike, vaan käyttäisi haptista vastetta samalla tavalla kuin MacBookeissa käytetty Force Touch -ohjauslevy. Haptisen eli tärinävasteen ansiosta MacBookin ohjauslevy luo mielikuvan klikkaamisesta, vaikkei levy varsinaisesti painettaessa painu.

9to5Mac on listannut myös muutamia muita jossain määrin kyseenalaisia huhuja, joiden mukaan esimerkiksi Apple Watch 2 saisi GPS-piirin itsenäistä navigointia ja reittiseurantaa varten. Samoin seuraavan sukupolven kello voisi toimia myös uintitreenien seurannassa, mikä tarkoittaisi entistä parempaa vesisuojausta kellolle. Lisäksi huhuissa mainitaan, että Apple kehittäisi täysin langattomia EarPods-kuulokkeita (kuten vaikkapa Samsung Gear IconX), mikä tietysti sopisi hyvin yhteen sen huhun kanssa, ettei seuraavassa iPhonessa enää käytettäisi erillistä kuulokeliitäntää.

Seuraava iPhone saamassa uuden harmaan värisävyn – sinistä ei tulossa
Lähde: Mobiili.fi