Sep 292018
 
Samsungin SM-G6200-mallikoodin älypuhelin TENAAn kuvissa.

Samsungin SM-G6200-mallikoodin älypuhelin TENAAn kuvissa.

Samsungin tuleva keskihintaluokan älypuhelin, johon on aiemmin viitattu Galaxy P30 -mallinimellä, on paljastunut kiinalaisviranomaisen TENAAn tietokannasta.

Samsung on kertonut panostavansa erityisesti vahvalla tekniikalla varustettuihin kohtuuhintaisiin älypuhelimiin vastatakseen kiinalaisvalmistajien haasteeseen. A-sarjaan Samsung julkisti jo hiljattain Suomessa 349 euron hintaan 19. lokakuuta myyntiin tulevan uuden Galaxy A7:n kolmella takakameralla ja lisäksi 11. lokakuuta odotetaan vielä uuden neljällä takakameralla varustetun Galaxy A9 Pro -mallin esittelyä.

Viimeisimpien huhujen mukaan myös aiemmin Galaxy P30 -nimellä huhuissa tunnettu älypuhelin voikin kuulua A-sarjaan.

Päivitetty kello 18.23: Phone Arenan mukaan mallinimeksi on tulossa Galaxy A6s. ///

SM-G6200-mallikoodillinen laite on varustettu 5,99 tuuman näytöllä ja 3 300 milliampeeritunnin akulla. Sormenjälkilukija puhelimessa on nähtävissä takana, ja varsin korkealle sijoitettuna.

Samsung hyödyntää älypuhelinmallistossaan laajasti itse valmistamiaan OLED-näyttöpaneeleja, mutta nyt esillä oleva uutuus on varustettu LCD-näyttöpaneelilla. Tämä voi olla Samsungille yksi keino pyrkiä painamaan mallin valmistuskustannuksia alas, jotta isku markkinoille kilpailukykyisellä hinnalla on mahdollista. OLED-näyttöpaneelien tärkeimmät erot LCD-paneeleista ovat yleisesti parempi väritoisto sekä kontrasti.

Samsungin Galaxy P30 -uutuudet saatetaan julkistaa ensin Kiinan markkinoille, mutta niitä odotetaan myös laajempaan kansainväliseen myyntiin. SamMobile-sivuston mukaan mallikoodin SM-G6200 laite on tulossa saataville 64 ja 128 gigatavun tallennusmuistiversioina sekä neljänä eri värivaihtoehtona, jotka ovat sininen, pinkki, musta ja punainen. Nämä kaikki värivaihtoehdot tulisivat tietojen mukaann olemaan liukuväriratkaisuja, eli yhdistelemään useampia värejä yhteen. TENAAn kuvissa nähtävä väri on kuitenkin varsin tylsä harmaa.

Samsungin tuleva ”Galaxy P30” -älypuhelin paljastui kiinalaisviranomaisen kautta
Lähde: Mobiili.fi