Jul 172018
 
Samsung Galaxy Note9 uusissa vuotaneissa live-kuvissa.

Samsung Galaxy Note9 uusissa vuotaneissa live-kuvissa.

Samsungin 9. elokuuta New Yorkissa julkistettava Galaxy Note9 -huippupuhelin on nähty uusissa live-vuotokuvissa, jotka vahvistavat aiemmat vuodot puhelimesta. MMDDJ_-nimimerkin Twitterissä jakamat kuvat ovat esillä myös /Leaks-sivustolla.

Päivitys kello 20.07: Tuttu vuotaja Evan Blass on julkaissut Twitterissä myös uuden lehdistökuvan Note9:stä. Esille kuvassa on päässyt sininen värivaihtoehto, joka nähtävästi yhdistyy keltaisen S Pen -kynän kanssa.

Samsung Galaxy Note9 ja keltainen S Pen -kynä Evan Blassin Twitterissä julkaisemassa kuvassa.

Samsung Galaxy Note9 ja keltainen S Pen -kynä Evan Blassin Twitterissä julkaisemassa kuvassa.

Galaxy Note9:stä on jo jokin aika sitten lukuisten paljastusten perusteella muodostunut jo varsin kattava kokonaiskuva. Luvassa on läheisesti edeltäjänsä Galaxy Note8:n linjoilla designin suhteen jatkava uutuus, jonka sisuksista löytyy tuttuun tapaan samat järjestelmäpiirit kuin jo kevään Galaxy S9 -puhelimissa – Euroopassa siis Samsungin oma Exynos 9810 ja valituilla markkinoilla Qualcommin Snapdragon 845. Näytön koon on kerrottu kasvavan Galaxy Note8:n 6,32 tuumasta 6,38 tuumaan ja näytön reunusten pienenevän näin hitusen.

Takana tärkeä uudistus on sormenjälkilukijan siirtyminen kätevämpään paikkaan erilleen kamera-alueen alapuolelle. Lisäksi kaksoiskamerat ovat Note9:ssä sijoitettu horisontaalisesti rinnakkain. Pääkamerassa on kevään Galaxy S9 -puhelinten tavoin vaihtuva aukon koko, joka mahdollistaa niin paremman hämäräkuvauksen kuin myös toiminnan kirkkaammissa olosuhteissa. Pääkameran rinnalla toinen kamera tuo Note9:ssäkin edelleen mukaan optisen zoomin.

Sisuksissa uutta Galaxy Note9:ssä on myös akun kapasiteetin 21 prosentin kasvu 4 000 milliampeerituntiin.

Galaxy Note -sarjan tunnusmerkki, S Pen -kynä, tulee olemaan varustettu ensi kertaa Bluetooth-yhteydellä, jolla kynän voi yhdistää älypuhelimeen myös etäämmältä. Note9:n S Peniä voidaan käyttää esimerkiksi kameran laukaisuun sekä toistettavan musiikin hallintaan. Se toimii jatkossa siis kynän lisäksi myös monipuolisempana ohjaimena.

Valituilla markkinoilla – ei kuitenkaan Euroopassa – Galaxy Note9:n on raportoitu tulevan myyntiin myös 512 gigatavun tallennusmuistilla varustettuna. Malliversioita pitäisi olla perusmalli 6 gigatavun RAM- ja 128 gigatavun tallennusmuistilla sekä sen rinnalla 8 gigatavun RAM-käyttömuistin malli joko 256 tai 512 gigatavun tallennusmuistilla. Jo perusmallin tallennusmuisti on jälleen siis tuplaantumassa Note8:sta.

Moni asia myös designin lisäksi on säilymässä Galaxy Note9:ssä ennallaan – siinä ei ole lovea näytön yläreunassa, rakenne tulee olemaan yhä lasipintainen ja esimerkiksi perinteinen 3,5 millimetrin kuulokeliitäntä tulee yhä säilyttämään paikkansa.

Samsung Galaxy Note9 vuotaneessa julisteessa.

Sormenjälkilukija on Galaxy Note9:ssä siirretty kamera-alueen laidasta sen alapuolelle. Kuva: OnLeaks / 91mobiles.

Sormenjälkilukija on Galaxy Note9:ssä siirretty kamera-alueen laidasta sen alapuolelle. Kuva: OnLeaks / 91mobiles.

Samsungin tuleva Galaxy Note9 -huippupuhelin vuoti nyt myös live-kuvissa – luottovuotaja paljasti myös uuden lehdistökuvan
Lähde: Mobiili.fi