Nov 212018
 

Samsung logo

Samsung näyttää lähteneen kehittämään ensi vuodeksi todellista superpuhelinta Galaxy S10 -malliston huipulle.

Samsungilta odotetaan yhteensä neljää Galaxy S10 -mallivaihtoehtoa. Näistä ”keskimmäiset” (Beyond 1 ja Beyond 2) voidaan mieltää suoriksi seuraajiksi nykyisille Galaxy S9 -puhelimille. Näiden lisäksi on tulossa edullisempi ja teknisesti vaatimattomampi Galaxy S10 (Beyond 0) sekä uusi 5G-mobiiliverkkoyhteydellä varustettu huippumalli (Beyond X), josta on viime päivinä paljastunut rutkasti uutta tietoa.

Eilen Wall Street Journal raportoi, että Galaxy S10 -huippumalli ei vain tule tukemaan uusia nopeampia 5G-mobiiliverkkoyhteyksiä, mutta sisältämään myös yhteensä kuusi kameraa – neljä takana ja kaksi edessä – sekä muita Galaxy S10 -malleja suuremman 6,7 tuuman näytön. Nyt myös luotettavana lähteenä tunnettu SamMobile-sivusto on kertonut, että Galaxy S10 -mallistoon on tulossa keraamisella takapinnalla varustettu versio, joka mitä todennäköisimmin on juuri 5G-huippumalli.

Samsungin Infinity-O-näyttöratkaisua muistuttavia kuvia patenttihakemuksesta. Tällaista odotetaan Galaxy S10 -malleihin.

Samsungin Infinity-O-näyttöratkaisua muistuttavia kuvia patenttihakemuksesta. Tällaista odotetaan Galaxy S10 -malleihin.

Keraami on materiaalina älypuhelimissa huomattavasti harvinaisempi kuin alumiini tai lasi, mutta sitä on kuitenkin käytetty esimerkiksi valituissa Xiaomin (erikois)älypuhelinmalleissa sekä Essential Phonessa. Keraami on lasia kovempaa ja näin vähemmän herkkä esimerkiksi naarmuille. Lisäksi se tarjoaa vielä arvokkaamman laatutuntuman.

Kokonaisuutena Galaxy S10:n 5G-huippumallista vaikuttaa olevan tulossa melkoinen pakkaus viimeisintä tekniikkaa – varsinkin, kun muistetaan että Galaxy S10 -mallien pitäisi olla tulossa vielä uudella Infinity-O-näyttöratkaisulla, jossa etukameralle on vain aukko näytössä ja muuten koko etupuoli on näyttöä. Muut kuin edullisin Galaxy S10 -malli ovat myös saamassa uutta tekniikkaa edustavan ultraäänisormenjälkilukijan osaksi näyttöään. Samsungin jo julkistama uusi oma Exynos 9820 -järjestelmäpiiri vaikuttaa myös lupaavalta, ja tukee muun muassa 8K-videokuvausta.

Kertauksen vuoksi, näitä Galaxy S10 -malleja Samsungilta odotetaan helmi-maaliskuussa ja mitä niistä toistaiseksi melko varmasti jo tiedetään:

  • Beoynd 0: 5,8 tuuman tasainen Super AMOLED -näyttö, sormenjälkilukija kyljellä, 1 takakamera
  • Beoynd 1: 5,8 tuuman kaareva Infinity-O Super AMOLED -näyttö, ultraäänisormenjälkilukija näytössä, 2 takakameraa
  • Beoynd 2: 6,44 tuuman tasainen Infinity-O Super AMOLED -näyttö, ultraäänisormenjälkilukija näytössä, 3 takakameraa
  • Beoynd X: 6,7 tuuman tasainen Infinity-O Super AMOLED -näyttö, ultraäänisormenjälkilukija näytössä, 4 takakameraa ja 2 takakameraa, 5G-mobiiliverkkoyhteys ja keraaminen takapinta

Samsungin Galaxy S10 -huippumallista tulossa keraamipintainen – huhuissa esillä todellinen superpuhelin
Lähde: Mobiili.fi