Nov 092018
 
Galaxy J4 Core on Samsungin uusi halpa älypuhelin.

Galaxy J4 Core on Samsungin uusi halpa älypuhelin.

Samsung on julkistanut toisen toinen Android Go -käyttöjärjestelmäversioon pohjautuvan halpaluokan älypuhelimen Galaxy J4 Coren. Samsungin ensimmäinen Android Go -älypuhelin oli elokuun lopulla julkistettu Galaxy J2 Core.

Android Go on tarkoitettu edullisiin älypuhelimiin, joissa on vähemmän RAM-käyttömuistia ja tallennusmuistia sekä suoritustehoa. Se on suunniteltu toimimaan vähemmillä resursseilla, muun muassa erillisten vähemmän tallennustilaa vievien, joiltakin ominaisuuksiltaan karsittujen Go-sovellusversioiden myötä. Suomen markkinoilla Android Go on tullut aiemmin tutuksi Nokia 1 -älypuhelimesta. Android Go ei kuitenkaan tarkoita puhdasta vakioversiota Androidista, vaan mukana on esimerkiksi tässä tapauksessa odotetusti Samsungin käyttöliittymä Android 8.1 Oreo Go editionin päällä.

Galaxy J4 Coreakaan tuskin kannattaa odottaa myyntiin Suomen markkinoille, sillä täällä Samsung keskittyy hinnaltaan vähintään pykälää tyyriimpiin älypuhelimiin.

Galaxy J4 Coren tekniikka muistuttaa lisäksi läheisesti hiljattain julkistettua ja myös Suomen markkinoille tuotua Galaxy J4+:aa, kuitenkin muutamin keskeisin eroin.

Galaxy J4+:n tavoin Android Golla varustetussa Galaxy J4 Coressa on 6 tuuman näyttö 1480×720 pikselin HD-tarkkuudella. Sisuksista kerrotaan löytyvän Android Go -puhelimille tyypillisen niukat 1 gigatavua RAM-käyttömuistia, ja sisäistä tallennusmuistia on 16 gigatavua. Järjestelmäpiiri on kahdeksanytiminen 1,4 gigahertsin kellotaajuudella – todennäköisesti Snapdragon 425, kuten myös Galaxy J4+:ssa.

Akun kapasiteetti Galaxy J4 Coressa on samat 3 300 milliampeerituntia kuin Galaxy J4+:ssa. Takakameran tarkkuudessa sen sijaan on eroa – se on Galaxy J4+:n 13 megapikselin sijaan 8 megapikseliä. Etukamera molemmissa on 5-megapikselinen. Sekä taka- että etukameran aukon koko on f/2,2.

Aiemmasta Galaxy J2 Coresta uusi Galaxy J4 Core eroaa muun muassa kookkaammalla näytöllään, tilavammalla tallennusmuistillaan, suuremmalla akullaan sekä eri järjestelmäpiirillä.

Värivaihtoehtoja Galaxy J4 Coresta ovat musta, kulta ja sininen. Samsung ei julkistuksen yhteydessä kertonut toistaiseksi vielä Galaxy J4 Coren hinta- tai tarkempia saatavuustietoja.

Samsungilta toinen halpa Android Go -älypuhelin – Galaxy J4 Core julki
Lähde: Mobiili.fi