May 072010
 

Rippikoulut, rippileirit, konfirmaatio ja rippilahjat ovat erityisen ajankohtaisia keväällä ja kesällä. Ripillepääsy on monelle nuorelle ja hänen perheelleen sekä sukulaisilleen tärkeä juhla. Myös rippilahja koetaan usein tärkeäksi. Yhdelle rippilahja on tunneasia, toiselle rippilahja merkitsee rahaa tai jotakin muuta taloudellisesti arvokasta.

Jotkut nuoret käyvät rippikoulun uskovina nuorina. Toisille nuorille rippileiri voi olla vain hauskanpitoa muiden nuorten kanssa. Jokainen suhtautuu tähänkin asiaan omalla tavallaan.

Itse kävin aikoinaan rippikoulun erikoisluvalla, koska perheestämme kukaan ei kuulunut kirkkoon. Rippijuhlat ja lahjat jäivät minulta kokematta, mutta siitä ei ole jäänyt mitään traumoja. Minä ja paras ystäväni otimme toisistamme rippikuvat ulkona ruusukimpun kanssa ja se siitä. Tuosta tapahtumasta on lämpimät muistot.

Jos rippilahja kuuluu tärkeänä osana sinun tai läheisesi elämään, lahjan voi valita vapaasti. Se voi olla vaikkapa moottoripyörä, rahaa, koru tai miljoona ruusua.

Jos sinulle on tärkeää antaa tai saada arvostettu ja perinteinen rippilahja, valintasi on ristiriipus. Kaunis ristiriipus on monelle myös tunteella annettu rippilahja, joka sopii erityisesti uskovan nuoren rippilahjaksi.

Vaaleanpunainen ristiriipus on persoonallinen ja kaunis rippilahja. Chanti-korukaupasta löytyi kaunis ristiriipus, joka on sterlinghopeaa. Riipuksen kivet ovat valkoista viistehiottua zirkonia, ja riipusta koristavat myös pyöröhiotut vaaleanpunaiset helmiäisenpalat.

Rippilahja on parhaimmillaan kaunis muisto. Pinkki rippilahja on aina hyvä valinta pinkin ystävälle.