Jun 282016
 
Minecraft Story Mode

Minecraft on jo nähty tarinavetoisessa muodossa Telltalen seikkailupelissä.

Kevään suuriin elokuvajulkaisuihin kuului Rovion Angry Birds -jättituotanto, joka on ristiriitaisesta vastaanotostaan huolimatta menestynyt kiitettävästi, eritoten pelielokuvaksi. Perässä seilaakin nyt useita peleihin pohjautuvia elokuvaprojekteja, joihin kuuluu mobiilipelejä ja – hämmentävää kyllä – jopa Tetris.

Eräs varmistettu pelielokuvaprojekti on niin PC:llä ja konsoleilla kuin mobiililaitteillakin supersuosittu Minecraft. Nykyisin Microsoftin alla toimiva Mojang varmisti, että Minecraft-elokuva julkaistaan 24. toukokuuta 2019. Leffasta kiinnostuneet joutuvat siis odottamaan jokusen vuoden, joiden aikana Mojang lupaa leffan kehittyvän ”täysin mahtavaksi”. Minecraft-elokuvaa tullaan levittämään perusversion lisäksi 3D- ja IMAX-formaateissa.

Toinen jättimäiseksi paisunut ja alun perinkin yllättävä elokuvaprojekti on Tetris. Kyseessähän on taatusti kaikille tuttu pulmapelien klassikko, jossa erimallisia palikoita pyritään istuttamaan tiiviisti pelikentän alalaitaan ja siivoamaan pois neljä riviä kerrallaan maksimipisteiden toivossa.

tetris

Ikonisia Tetris-palikoita.

Tetris ei olisi välttämättä ensimmäinen peli, joka tulee mieleen elokuvaversiointeja harkitessa. Nähtävästi pelin ympärille on kuitenkin luotu valtava tieteisfiktio-tarina, jonka kertomiseen yksi elokuva ei riitä. Empire nimittäin tietää kertoa, että Tetris-elokuvasta on muotoutumassa trilogia. ”Sain idean miettiessäni Tetristä ja järjestyksen luomista kaaoksesta”, projektia luotsaava Larry Kasanoff selittää. ”Elokuva ei tule koostumaan jaloilla varustetuista palikoista, jotka juoksevat ympäriinsä.”

Näiden jättiprojektien lisäksi varmistuksen on saanut ainakin Fruit Ninjaan perustuva koko perheen komedia. Lisäksi ilmassa on huhuja Temple Run- ja Clash of Clans -elokuvista.

Kuvankaappaus Fruit Ninja -pelistä

Kuvakaappaus Fruit Ninja -pelistä.

Pelielokuvat karkaavat käsistä: Minecraft-leffa ja Tetris-trilogia tulossa
Lähde: Mobiili.fi