Jan 292018
 

Kiinalainen BBK Electronicsin leiriin Oppon ja OnePlussan ohella lukeutuva Vivo on aikeissa tuoda markkinoille älypuhelimen varustettuna 10 gigatavun RAM-muistilla ja 512 gigatavun tallennusmuistilla, mikäli tuoretta vuotoa on uskominen.

10 gigatavua RAM-muistia ei ole älypuhelimissa vielä nähty. 8 gigatavua löytyy jo kuitenkin esimerkiksi OnePlus 5 ja 5T -puhelimista, joten 10 gigatavua on mahdollinen seuraava askel. RAM-muisti on käyttömuistia, jonka määrällä on vaikutusta puhelimessa käytettäessä muistissa pysyvien tietojen määrään, esimerkiksi taustalla olevien sovellusten pysymiseen nopeasti käytettävissä.

Samoin 512 gigatavua on myös odotettu seuraava askel älypuhelimissa toistaiseksi enimmillään nähdystä 256 gigatavun sisäisestä tallennusmuistista. Samsung on esitellyt jo muistipiirit, jotka ennakoivat 512 gigatavun tallennusmuistikapasiteetin tuloa älypuhelimiin.

Ennätyksiä muistirintamalla mahdollisesti tekevästä Vivo Xplay 7:stä ovat paljastuneet kiinalaisen Weibo-yhteisöpalvelun kautta oheiset kuvat ilmeisesti puhelinta esittelevästä esityksestä sekä tarkka renderöity kuva, jonka pitäisi kertoa puhelimen muodoista, joskaan kuva ei välttämättä täysin vastaa lopulta tulossa olevaa puhelinta.

Suurten muistimäärien ohella puhelimessa olisi Qualcommin uusi Snapdragon 845 -järjestelmäpiiri ja kaksi kameraa ainakin takana. Lisäksi puhelin olisi varustettu hiljattain julkistetun Vivo X20 Plus UD:n tavojn sormenjälkilukijalla näytön alla, mikä mahdollistaisi myös näytön kattavan laajasti puhelimen etupuolen.

Paljastus: Vivo lyömässä pöytään uuden ennätyspuhelimen – tulossa jopa 10 gigatavua RAM-muistia ja 512 gigatavua tallennusmuistia
Lähde: Mobiili.fi