Sep 142018
 

Kahden uuden Nokia-älypuhelimen väitetyt etupaneelit on nähty uusissa kiinalaisperäisissä vuotokuvissa.

Kuvissa esiintyvät väitetysti uusi huippupuhelin Nokia 9 sekä Nokia X7, joka saatetaan myöhemmin nähdä kansainvälisillä markkinoilla myös Nokia 7.1 Plus -mallinimellä, jos X5 / Nokia 5.1 Plus ja X6 / 6.1 Plus -malleista tuttu kuvio toistuu.

Kumpikin etupaneeli näyttäisi sisältävän 18:9-kuvasuhteen tai laajemman näytön ilman lovea. Nokia 9:n näytön koon on odotettu olevan noin 6 tuumaa. Puhelimessa pitäisi olla käytössä LG:n valmistama P-OLED-näyttöpaneeli ja sormenjälkilukijan pitäisi sijaita osana näyttöä sen alla. Uuden kuvan perusteella Nokia 9:n näytön ylä- ja alareunukset ovat kooltaan varsin symmetriset ja paneeli kaartuu hieman kohti pidempiä sivureunojaan. Etukameroita puhelimesta näyttäisi löytyvän yksi.

Väitetty Nokia 9:n etupaneeli.

Väitetty Nokia 9:n etupaneeli.

Nokia 9:stä saattaa olla muodostumassa kenties loppuvuoden mielenkiintoisin älypuhelinuutuus, muttei kuitenkaan lainkaan sen etupuolen takia, vaan takaa löytyvän uudenlaisen kameraratkaisun ansiosta.

Nokia 9:een on tulossa viisi takakameraa.

Nokia 9:een on tulossa viisi takakameraa.

Aiemmin Nokia 9:stä nähdyn vuotokuvan perusteella puhelimessa on viisi aukkoa takakameroille, yksi LED-kuvausvalolle sekä yksi laserille ja mahdollisille muille antureille.

Kaikkien toistaiseksi kuultujen näkemysten perusteella aiempi vuotokuva on todellakin aito kuva Nokia 9:n prototyypistä, ja viidellä takakameralla varustettu uusi Nokia-huippupuhelin on tulossa tänä vuonna. HMD Globalia on huhuttu yhdysvaltalaisen Light.con kumppaniksi. Jopa 5-9 kameran monikamerajärjestelmiä älypuhelimiin kehittävä Light.co on aiemmin kertonut sen kumppanin olevan tuomassa sen teknologialla varustetun tuotteen markkinoille vielä kuluvan vuoden aikana. Nokia 9:n kameratoteutuksen yksityiskohdista ei toistaiseksi ole minkäänlaista tietoa, mutta mahdollisesti kameralla voidaan toteuttaa optinen zoom jopa useammalla eri tasolla.

Myös Nokian vanha huippukamerapuhelinten PureView-tavaramerkki siirtyi hiljattain Microsofilta HMD Globalin omistukseen. Legendaarinen kamerapuhelinbrändi saattaa hyvinkin tehdä paluun Nokia 9:n yhteydessä.

Suhteellisen luotettavaksi tietolähteeksi osoittautuneen venäläisen Nokia Anew’n mukaan Nokia 9:ssä ei olisi perinteistä 3,5 millimetrin kuulokeliitäntää, mutta puhelin olisi vesitiivis. Mittojen pitäisi olla noin 151 x 72 x 7,5 millimetriä. Puhelimen sarjatuotannon kerrotaan jo alkaneen vaikeuksien jälkeen, mutta julkistusajankohta on vielä epäselvä.

Nokia 9:n tavoin kehityksessä olleen Nokia 8.1:n on myös kerrottu sisältävän viisi takakameraa sekä Snapdragon 845 -järjestelmäpiirin, mutta sormenjälkilukijan näytön sijaan takana. Voi kuitenkin olla, ettei tällaista Nokia 8.1:tä ikinä nähdä markkinoilla, jos HMD Global päätyy tuomaan markkinoille vain Nokia 9:n.

Nokia 9:n sisuksiin odotetaan tietenkin huippuluokan Qualcommin Snapdragon 845 -järjestelmäpiiriä. Toisessa nyt kuvissa esillä olleessa puhelimessa, Nokia X7:ssä, on huhujen mukaan kyse koodinimi Phoenixista, jossa olisi käytössä Qualcommin ylemmän keskiluokan vielä melko tuore Snapdragon 710 -järjestelmäpiiri.

Väitettyjä Nokia X7:n etupaneeleja.

Väitettyjä Nokia X7:n etupaneeleja.

Ovatko tässä uuden Nokia 9:n ja Nokia X7:n etupaneelit? Huhut viidellä takakameralla varustetusta huippupuhelimesta kiihtyvät
Lähde: Mobiili.fi