Aug 232018
 
Oppo R17 Pro tulee tarjolle liukuvärivaihtoehtona.

Oppo R17 Pro tulee tarjolle liukuvärivaihtoehtona.

Oppo julkisti R17-älypuhelimensa osittain jo puolisentoista viikkoa sitten, mutta nyt julki on tuotu myös mielenkiintoisesti varusteltu parempi R17 Pro -malli.

R17-perusversion tavoin R17 Pro on varustettu 6,4 tuuman AMOLED-näytöllä, jonka yläreunan keskeltä löytyy vesipisaran tavoin muotoiltu lovi etukameralle. Näytön tarkkuus on Full HD+ -tasoa (2340×1080 pikseliä). Lisäksi puhelimia yhdistää takaa lasipintainen rakenne.

R17 Pro -version erikoisuuksia ovat erittäin nopea SuperVOOC-pikalataus ja uudenlainen takakameraratkaisu. Lisäksi R17-puhelimet ovat markkinoiden ensimmäisiä, jotka on varustettu Corningin uudella Gorilla Glass -lasin kuudennen sukupolven aiempaa kestävämmäksi luvatulla versiolla. Myös Pro-mallissa sormenjälkilukija löytyy näytön alapuolelta.

R17 Pro on varustettu kolmella takakameralla. Pääkamerana on optisella kuvanvakaimella varustettu 12 megapikselin kamera vaihtuvalla aukon koolla (f/1,5 tai f/2,4) Samsungin Galaxy S9 / S9+ / Note9 -puhelinten tavoin sekä suurella 1,4 mikronin pikselikoolla. Toinen kamera on tarkkuudeltaan 20 megapikseliä. Lisäksi varsinaisena erikoisuutena mukana on 3D ToF -kamera syvyysmittaukseen. ToF-kamerat käytännössä mallintavat laser-valosäteen takaisin kimpoamisen perusteella edessään olevasta tilasta 3D-mallin.

Takana R17 Prossa on kolme kameraa.

Takana R17 Prossa on kolme kameraa.

Yksi takakameroista mahdollistaa tässä todellisuudesta poiketen näkyvällä valolla havainnollistettavan 3D-kuvaamisen.

Yksi takakameroista mahdollistaa tässä todellisuudesta poiketen näkyvällä valolla havainnollistettavan 3D-kuvaamisen.

Etukameroita R17 Prossa on vain yksi – tarkkuudeltaan 25 megapikseliä ja aukon kooltaan f/2,0.

R17 Prossa on yhteensä 3 700 milliampeeritunnin akku, mutta se koostuu kahdesta 1 850 milliampeeritunnin osasta. Tämä mahdollistaa tehokkaan latauksen yhteensä 50 watin teholla Oppon SuperVOOC-pikalatauksella. Akun luvataan latautuvan tyhjästä 40 prosenttiin vain 10 minuutissa.

Järjestelmäpiirinä R17 Prossa on Qualcommin ylemmän keskiluokan Snapdragon 710. Sen rinnalta löytyy 8 gigatavua RAM-käyttömuistia ja 128 gigatavua sisäistä tallennusmuistia. Käyttöjärjestelmäversiona on Android 8.1 Oreo Oppon omalla ColorOS-ohjelmistolla.

R17 Pron toinen erikoisuus on SuperVOOC-pikalataus.

R17 Pron toinen erikoisuus on SuperVOOC-pikalataus.

Kiinassa Oppo R17 Pro on tulossa myyntiin lokakuun puolivälissä 4 299 juanin eli noin 540 euron hintaan.

Designiltaan Oppo R17 ja R17 Pro ovat mielenkiintoisia, koska sama design voidaan hyvinkin nähdä myös OnePlussan tulevassa OnePlus 6T:ssä vielä loppuvuoden aikana.  OnePlus kuuluu Oppon kanssa samaan BBK Electronicsin leiriin, ja yhtiöillä on yhteistä omistusta. OnePlussan puhelinten kokoonpanoa on myös tehty Oppon tehtailla ja ajoittain aiemmissa malleissa on ollut vahvojakin yhtymäkohtia valmistajien välillä.

Mikäli Oppo R17:n design toimisi pohjana myös OnePlus 6T:lle, tarkoittaisi se uudella tavalla muotoiltua sekä pienikokoisempaa ”vesipisaralovea” näytön yläreunassa sekä sormenjälkilukijan sijoittamista osaksi näyttöä sen alle. Molemmat ovat potentiaalisia uudistuksia verrattuna OnePlus 6:een. Nähdäänkö tulevassa OnePlussan mallissa myös uusi kameraratkaisu ja aiempaa nopeampi pikalataus selviää lähikuukausien aikana.

Oppo julkisti mielenkiintoisen R17 Pro -älypuhelimen: Kolme takakameraa, supernopea pikalataus ja sormenjälkilukija näytössä
Lähde: Mobiili.fi