Apr 072016
 

iOS 9.3

Oletko koskaan joutunut piilottamaan iPhonellasi tarpettomia sovelluksia erilliseen kansioon jonnekin hylättyyn kotiruutunurkkaan? Mahdollisuus sovellusten piilottamiseen oikeasti on ollut toivottu ja ajoittain huhuttu iOS-uudistus. Nyt tunnelin päässä näkyy jälleen valoa.

iTunesin metatiedoissa on viime aikoina alettu havaitsemaan uusia merkintätapoja, kertovat The Verge ja AppAdvice. Erityisen mielenkiintoinen on ”isFirstPartyHideableApp”-merkintä, joka viestii vahvasti joidenkin Apple-sovellusten olevan jatkossa piilotettavissa. Kytkin löytyy kaikista sovelluksista iTunesissa, mutta toistaiseksi se on aina asetettu pois päältä.

Esiasennettujen iOS-sovellusten poistamisesta ja piilottamisesta on liikkunut huhuja jo pidempään. iOS 9.3 -version betatestiaikoihin käyttöjärjestelmästä löydettiin useita jippoja tarpeettomien sovellusten piilottamiseen. Nämä eivät kuitenkaan ole peruskäyttäjälle erityisen käteviä. Lisäksi ainakin osa keinoista näyttää lakanneen toimimasta iOS 9.3:n virallisen julkaisun jälkeen.

Applen toimitusjohtaja Tim Cook

Applen toimitusjohtaja Tim Cook.

Viime syksynä itse Tim Cook vihjasi, että esiasennetut iOS-sovellukset saattaisivat tulevaisuudessa olla poistettavissa. ”Emme halua imeä tallennustilojanne kuiviin”, Cook vakuutti tuolloin haastattelussa. Nähtävästi ongelma ei kuitenkaan ole yksinkertainen, sillä sovelluksilla on usein monenlaisia kytköksiä laitteen eri osa-alueisiin.

Uudet iTunes-löydökset ovat varsin selkeä merkki siitä, että vähintään sovellusten piilottaminen tulee mahdolliseksi. Tämänhetkisten huhujen mukaan uudistus saatettaisiin nähdä iOS 10:n julkaisussa. Varmuutta asiasta ei kuitenkaan vielä ole.

Onko iPhonessasi turhia sovelluksia? Niiden piilottamisesta on edelleen toivoa
Lähde: Mobiili.fi